5 Tips voor meer werkgeluk!

Assen: Portretfoto's voor sociaaldomeinonline. Copyright: Marcel Jurian de Jong

Werkgeluk in tijden van transformatie. Dat wordt het thema van het Sociaal Domein Online werkgeluk festival op 25 september. In Aanloop van dit festival delen we graag al een aantal inzichten met je. Sommige inzichten zijn open deuren maar andere inzichten zetten misschien aan tot dialoog en inspiratie. Deel ook gerust jouw tip voor werkgeluk!

 1. Werkgeluk en zingeving gaan vaak hand in hand; het is belangrijk om je gewaardeerd en nuttig te voelen. Ben jij van betekenis in je werk? En hoe uit zich dit?
 2. Voldoening en Verbinding, haal jij voldoening uit de werkzaamheden die je uitvoert en ben je in contact en verbinding met anderen? Ervaar je dat je gewaardeerd wordt voor je inbreng?
 3. Een organisatie zou het werkgeluk moeten faciliteren, o.a. door met elkaar in dialoog waarden op te stellen en daarin ook een voorbeeld functie te hebben. Hoe zit het met de visie, waarden en missie van de organisatie? Ben je daarin betrokken en zie je dat ook terug?
 4. Stel het onderwerp centraal in de organisatie en spreek ook uit wat jouw werkgeluk vergroot. Heb hier gesprekken over met elkaar en benoem ook wat je daarin nodig hebt van de ander.
 5. Werkgeluk begint bij je zelf: Kies 1 doel waar jezelf invloed op hebt t.a.v. werkgeluk en werk dat doel uit en streef het doel na. Motiveer anderen hetzelfde te doen voor hun doel t.a.v. werkgeluk.
Een druk bezocht werkgeluk festival in 2019

En nog een aantal creatieve ideeën:

 • wandelen of yoga in de pauze
 • regelmatig (gezellige!) en inspirerende bijeenkomsten houden, waarin verbinding en dialoog centraal staat
 • Geef regelmatig complimenten (leg bijvoorbeeld eens een complimenten kaart neer bij een collega op het bureau) of een briefje
 • Spreek je waardering uit
 • Teken wat vaker je gesprek / boodschap.
 • Doe aan energize oefeningen voor en na vergaderingen
 • deel je creatieve idee die bijdraagt aan werkgeluk!
visueel maken van werkgeluk tijdens het werkgeluk festival door was getekend Esther van der Linde
LinkedIn
Facebook
Twitter

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

artikelen SDO
Summer Koster

Participatie van jongeren bij beleid

Kinderrechtenorganisaties deden recent weer opnieuw de oproep aan gemeenteraden om jongeren te betrekken bij de ontwikkeling van beleid. Dit signaal is de afgelopen jaren vaker

Read More »