9 september: Webinar ‘Praten met ouders’ speciaal voor wijkteams

AugeoVersterkt170x167

Op donderdag 9 september 16.00 uur geeft ouderschaps- en communicatiedeskundige José Koster een webinar over praten met ouders en kinderen. Werk je in een wijkteam? Dan kun je gratis meedoen.

Het webinar is onderdeel van de Wijkteam-community Aanpak Kindermishandeling en Huiselijk Geweld, een initiatief van Augeo Foundation in samenwerking met het ministerie van VWS. Bij vermoedens van mishandeling of verwaarlozing is het aan de orde dat jij als professional een open gesprek met ouders aangaat met als doel de situatie voor kind en ouders, te verbeteren. Om een ouder goed te kunnen ondersteunen, zeker wanneer er sprake is van een kwetsbare situatie, is verbinding een voorwaarde. Het gaat niet alleen om: ‘ik maak me zorgen om je kind’, maar ook om aandacht voor de ouder zelf en respect voor de goede wil van de ouder. Tijdens het webinar zoomt José Koster in op kennis over de psychologie van ouderschap en inzicht in de dynamieken die kunnen spelen tussen een ouder en de professional.

Wijkteam-community

De Wijkteam-community Aanpak Kindermishandeling en Huiselijk Geweld is een online scholings- en informatiecampagne speciaal voor wijkteams. Tot en met november komen er vijf thema’s aan bod. Bij ieder thema is er altijd een scholingsonderdeel, veel handige informatie (artikelen, tips, video’s) en de mogelijkheid om met andere professionals ervaringen, tips en meningen uit te wisselen. Het doel is om wijkteammedewerkers te ondersteunen bij het werken aan veiligheid in gezinnen en het uitwisselen van ervaringen te bevorderen.

Aanmelden voor het webinar

Het webinar is onderdeel van de Wijkteam-community. Om mee te doen, meld je je eerst aan voor de gratis community op 1SociaalDomein via deze link: augeo.1sociaaldomein.nl/groepen. Na registratie op 1SociaalDomein kun je je aanmelden voor de groepspagina ‘Wijkteam-community’ en het webinar.

—-

Over Augeo Foundation

Augeo Foundation wil dat kinderen met liefde en in veiligheid opgroeien. Daarom versterken we professionals, beleidsmakers, vrijwilligers en ervaringsdeskundigen om kindermishandeling en huiselijk geweld zo snel en doeltreffend mogelijk aan te pakken. Als particuliere stichting zet Augeo zich in voor een veilig thuis voor ieder kind. Dit doen we met deskundigheidsbevordering, onderzoek, beleidsadvies, veerkracht-projecten en onze Jongerentaskforce. Bij dit alles is ons doel altijd dat mishandelde kinderen vaker gezien, gehoord en gesteund worden.

—-  

Niet voor publicatie: Wil je meer weten? Neem contact op met Annemieke Wolff, annemieke@augeo.nl, 06-10 09 28 29.

Share on linkedin
LinkedIn
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

artikelen SDO
Summer Koster

Participatie van jongeren bij beleid

Kinderrechtenorganisaties deden recent weer opnieuw de oproep aan gemeenteraden om jongeren te betrekken bij de ontwikkeling van beleid. Dit signaal is de afgelopen jaren vaker

Read More »