Boete TikTok wegens schending privacy kind

tiktok-5323005_1280

De videoapp TikTok moet een boete van 750.000 euro betalen wegens het schenden van de privacy van jonge kinderen. Dat maakte de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) bekend.

Volgens de toezichthouder heeft TikTok kinderen niet op een begrijpelijke manier uitgelegd hoe de app persoonsgegevens verzamelt en gebruikt. Deze informatie wordt bij het installeren van TikTok in het Engels gegeven en is daardoor niet voor iedereen te begrijpen.

TikTok is daarmee volgens de AP in strijd met de Europese privacywet, waarin staat dat altijd duidelijk moet zijn wat er met je persoonsgegevens gebeurt. In deze wet worden kinderen extra beschermd, omdat zij een kwetsbare groep zijn die zich minder bewust is van de gevolgen van gegevensverwerking.

De boete is een gevolg van onderzoek dat de AP vorig jaar startte naar TikTok, omdat er zorgen waren over de privacy van kinderen in de app. TikTok heeft al laten weten bezwaar aan te tekenen tegen de boete.

Bron: Autoriteit Persoonsgegevens

https://www.nji.nl/nieuws/boete-tiktok-wegens-schending-privacy-kind

Afbeelding van Kon Zografos via Pixabay

Share on linkedin
LinkedIn
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

artikelen SDO
Summer Koster

Participatie van jongeren bij beleid

Kinderrechtenorganisaties deden recent weer opnieuw de oproep aan gemeenteraden om jongeren te betrekken bij de ontwikkeling van beleid. Dit signaal is de afgelopen jaren vaker

Read More »