Bonus zorgmedewerkers ook voor sociaal werk?

Medewerkers in de zorg ontvangen van het kabinet eenmalig een netto bonus van € 1.000 per persoon. Het kabinet liet op 25 juni weten dat ‘alle professionals die in de zorg en ondersteuning werken en die zich in de coronatijd (1 maart tot 1 september) hebben ingezet voor patiënten en cliënten en direct of indirect de effecten van corona hebben ondervonden een beroep kunnen doen op een bonusregeling’.

Het ministerie van VWS is bezig met de uitwerking en heeft nu een eerste document gepubliceerd met de contouren van de regeling. De regeling wordt duidelijker, maar de doelgroep nog niet helemaal. Is deze ook bedoeld voor sociaal werkers? De contouren moeten nog verder worden uitgewerkt en daarover is ook overleg met sociale partners. Begin september wordt meer informatie verwacht en de bedoeling is dat de aanvragen vanaf oktober kunnen plaatsvinden.

Meer lezen?

https://www.sociaalwerk-werkt.nl/nieuws/bonus-zorgmedewerkers-ook-voor-sociaal-werk

LinkedIn
Facebook
Twitter

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

artikelen SDO
Summer Koster

Participatie van jongeren bij beleid

Kinderrechtenorganisaties deden recent weer opnieuw de oproep aan gemeenteraden om jongeren te betrekken bij de ontwikkeling van beleid. Dit signaal is de afgelopen jaren vaker

Read More »