Esther Perel “Verandering omdat we het elders beter kunnen krijgen”

Schermafdruk 2020-02-02 12.52.30

Bij Jinek verteld Esther Perel dat we in het leven momenteel anders omgaan met relaties. Zo scheiden we niet alleen omdat het in de relatie slecht is, we doen dit omdat we het elders beter kunnen krijgen. Hetzelfde metafoor speelt zich momenteel af op de arbeidsmarkt. We blijven niet bij de organisatie of werk omdat het niet goed gaat, maar omdat het ergens anders beter is.

Relatie therapie en systeemtheorie versus werkprocessen. Een interessant gegeven. Hoe blijf jij geïnspireerd en gelukkig in het werk? En herken je de boodschap die Esther Perel verteld? Zijn we in ons hele leven op zoek naar “het beter kunnen krijgen, gaan we weg bij onvoldoende erkenning?” Zowel privé als in werksituaties?

Maar bovenal is de boodschap: een gezonde werkrelatie is de sleutel tot succes! Hoe daar te komen, begint volgens Perel o.a. bij communicatie, met elkaar praten, maar elkaar ook feedback durven geven. Bespreek wat je nodig hebt maar spreek elkaar ook aan.

Wij geloven daar in.

https://www.gids.tv/video/168247/jinek-gemist-esther-perel-over-nieuwe-podcast-how-s-work

In April geeft Esther Perel een masterclass bij de school of life over emotionele intelligentie op de werkvloer. Wij zijn er bij. Meer weten over deze masterclass: https://www.theschooloflife.com/amsterdam/programma/special-events/esther-perel-on-relational-intelligence-at-work/?gclid=CjwKCAiAg9rxBRADEiwAxKDTus6pWc4pEq7tCNZaP1vbnCUFPoCQLJtySUjJlj5RYo99qvWQtb8xBhoC53IQAvD_BwE

LinkedIn
Facebook
Twitter

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

artikelen SDO
Summer Koster

Participatie van jongeren bij beleid

Kinderrechtenorganisaties deden recent weer opnieuw de oproep aan gemeenteraden om jongeren te betrekken bij de ontwikkeling van beleid. Dit signaal is de afgelopen jaren vaker

Read More »