Het hele jaar werkgeluk – Bioscoopverlichting

De vele ontwikkelingen in het Sociaal Domein: boeiend of vermoeiend? Dat hangt natuurlijk van je perspectief af. Of, zoals ik het verderop noem, je mindset. In ieder geval geldt voor veel van ons dat het niet altijd even makkelijk is om iets waaraan je gehecht bent los te laten. Helemaal wanneer het maar de vraag is of hetgeen je ervoor terug krijgt wel een verbetering is t.o.v. wat je hebt. Misschien is dat wat verandering/ontwikkeling soms zo lastig maakt: de zekerheid van verlies en tegelijkertijd de onzekerheid van het onbekende. Ga d’r maar aan staan.

Verlies & Onzekerheid. Niet bepaald sexy termen om een avontuur te framen en eigenlijk ook niet de leukste onderwerpen om over de praten. Ze bederven toch een beetje de pret, nietwaar? Verandering mag dan wel de enige constante zijn, zolang deze twee krachten een transitie beheersen, lijkt verandering zelden een gezellig wandelingetje in het park.

Wanneer je kijkt naar Zekerheid van verlies en de Onzekerheid van het onbekende in relatie tot een veranderingsproces dan kan je (cliënt, team, organisatie, zelf, …) te maken krijgen met één of meer van onderstaande mindsets.

  1. Preventie: zoveel mogelijk reduceren van het onbekende en het voorkomen van verlies. Verandering is nihil.
  2. Consolidatie: Er is weliswaar bereidheid om het onbekende in te gaan, maar niet ten koste van wat je hebt. Doorgaan op de bekende weg met hier en daar aanpassingen. Er is hooguit sprake van uiterlijke verandering.
  3. Fixatie: Er is bereidheid om te verliezen (bijvoorbeeld onwenselijk gedrag), maar juist de angst voor het onbekende doet je terugvallen in hetgeen je los wil laten. Gevolg: stilstand = uitstel van verandering
  4. Transformatie: de wetenschap dat verlies leidt tot bevrijding van iets dat is uitgewerkt en dat in het onbekende nieuwe ervaringen wachten die bijdragen aan groei en ontwikkeling. Maximaal veranderpotentieel, zowel uiterlijk als innerlijk.
Geen van deze mindsets is natuurlijk beter dan één van de andere. Waar het echter gaat om succesvol veranderen/ontwikkelen, lijkt de Transformatie-mindset het meest doeltreffend.

Vanuit Bioscoopverlichting stelden we ons de vraag hoe mensen geïnspireerd zouden kunnen worden tot juist deze mindset. Gekscherend fantaseerden we over hoe het zou zijn wanneer je van het Onbekende een soort landkaart zou hebben die je de weg wijst in een veranderingsproces. Zodat je precies kan zien hoe het pad loopt. Waar we die gedachte eerst afdeden als onzin, liet het ons als idee maar niet los. En dus creëerden we de 7 Elementen van Avontuur, een archetypische landkaart die je leidt door het Onbekende. 7 Elementen van Avontuur die je geheid tegen zal komen tijdens een proces van verandering. Om het onbekende iets meer bekend en bemind te maken. Zodat je niet alleen effectiever, maar ook met meer plezier en bezieling kunt ontwikkelen.

Nieuwsgierig? Met onze inspiratievoorstelling Bioscoopverlichting trappen we op vrijdag 25 september om 14:00 uur Het hele jaar Werkgeluk af. Aan de hand van prachtige filmfragmenten en live filmsongs brengen we de avonturen van het witte doek naar de uitdagingen van het Sociaal Domein. We laten je ontdekken wat ervoor nodig is om van de verandering een magisch avontuur te maken en vertellen je natuurlijk meer over de 7 Elementen van avontuur die daarbij horen. Ben je erbij? We ontmoeten je graag op de 25e!

Films zonder spanning. Saaie bedoening, toch? Zeg nou zelf, wanneer garanties wegvallen, er iets op het spel staat en de held (M/V) zich in het onbekende stort, dán wordt het pas echt interessant. Dan zitten we op het puntje van onze stoel.

In verhalen houden we duidelijk van avontuur. In real life lijkt die liefde minder vanzelfsprekend. In onze interactieve voorstelling ‘Bioscoopverlichting’ laten we zien wat er voor nodig is werk & leven tot een avontuur te maken. Met een mooie mix van amusement en diepgang tonen we dat de grote avonturen van het witte doek eigenlijk over onszelf gaan. Over onze dromen & verlangens, onze angsten en uitdagingen.

Aan de hand van een prachtige collectie filmfragmenten en filmsongs brengen we de magie van het avontuur naar de wereld van vandaag.

BESTEL JE TICKET

Datum

sep 25 2020
Expired!

Tijd

2:00 pm - 5:00 pm

Kosten

39,50

Locatie

BHome@Work
Zomerdijk 9e Meppel

Next Occurrence

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *