Inspiratievent Gouden Bezem 2021

Inspiratievent Gouden Bezem 2021: Hoe maken we onze samenleving toegankelijk voor mensen met beperkingen?

18 mei 13.30 tot 17.00 uur
online

Ticket inclusief kostprijs boek Gezond Verstand in het Sociale Domein en borrelbox € 57 incl. BTW.Ticket + boek + borrelbox

Ticket met alleen de borrelbox € 47 incl. BTW Ticket + Borrelbox


In mei 2020 hebben we voor het eerst, tijdens de boekpresentatie van Gezond Verstand in het Sociale Domein, de Gouden Bezem uitgereikt aan een Nieuwe Bezem die de grenzen opzoekt van de regels in het sociale domein en daarbij vooral als doel heeft om mensen blij te maken. Ronald Helder van www.stamtafel.nl heeft toen de eerste Gouden Bezem gewonnen. We hebben besloten om daar een mooi jaarlijks evenement van te maken. Een impressieverslag van vorig jaar vind je via deze link.

Dit jaar is het thema Toegankelijkheid. De beweging van Nieuwe Bezems bestaat uit mensen die mensen gelukkig willen maken. Om dat mogelijk te maken is het nodig dat de samenleving toegankelijk is voor iedereen volgens het VN Verdrag voor mensen met een handicap. We hebben het niet alleen over de fysieke toegankelijkheid met zo min mogelijk drempels in de openbare ruimte, maar ook over de sociale toegankelijkheid.

Hoe toegankelijk is bijvoorbeeld een voetbalvereniging voor mensen met een beperking? In hoeverre zijn bedrijven bereid om mensen met een beperking werk te bieden? Met dit thema gaan we aan de slag samen met Barbara Breedijk, Anke Siegers en Rick Brink. De genomineerden voor de Gouden Bezem laten zien hoe zij de samenleving toegankelijk maken voor mensen met beperkingen. Aan het einde wordt de Gouden Bezem 2021 uitgereikt!

Het programma

13.30    Online inloop

14.00    Muzikaal welkom door dagvoorzitter Barbara Breedijk

14.10    Welkomstwoord van Anne Vrieze, oprichter Nieuwe Bezems en auteur van het boek Gezond Verstand in het sociale domein, waaruit de Nieuwe Bezems zijn ontstaan

14.15    Anke Siegers, organisatiepsycholoog, eigenaar van Dat is Helder en auteur van De Nieuwe Route, spreekt over hernieuwd eigenaarschap over de situatie en de oplossingen bij alle betrokkenen samen. Over de kanteling in denken, organiseren en doen die leidt tot een gelijkwaardige samenwerking tussen inwoners en overheid, leefwereld en systeemwereld.

14.45    Muzikale samenvatting door Barbara Breedijk

14.55    Rick Brink, de officieuze minister van Gehandicaptenzaken en adviseur inclusie, spreekt over de broodnodige inclusie van mensen met een beperking, waarvoor het nodig is dat de samenleving beter toegankelijk moet worden, in alle opzichten

15.30    Pauze met de borrelbox die je thuisgestuurd krijgt

15.40    Voorstellen van de jury, die bestaat uit de genomineerden van 2020. Terugblik met Ronald Helder, de winnaar van de Gouden Bezem 2021.

15.55    Voorstellen van de zes genomineerden in twee categorieen: Personen/organisaties en initiatieven/activiteiten/projecten.

16.15    Motivatie van de jury voor de keuze van de Gouden Bezem 2021

16.25    Rick Brink reikt de Gouden Bezems uit

16.45    Afsluiting met muziek en dankwoord

Ticketprijs

Er zijn twee soorten tickets:

Ticket inclusief kostprijs boek Gezond Verstand in het Sociale Domein en borrelbox € 57 incl. BTW.

Datum

mei 18 2021
Expired!

Tijd

1:30 pm - 4:30 pm

Locatie

Zoom
Hier wil ik bij zijn!

Next Occurrence

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *