Online kennis inspiratie sessie – De Meldcode; signaleren huiselijk geweld en kindermishandeling. Richtlijn kindermishandeling.

Van 19:00 tot 21:30 online via Zoom
Deelname levert 3,5 SKJ punten op.

Het signaleren van huiselijk geweld en kindermishandeling is een belangrijk onderdeel van de beroepspraktijk van professional binnen het sociaal domein. Om te kunnen signaleren, moet men bewust zijn van het feit dat huiselijk geweld en kindermishandeling plaats vindt. Tijdens de leer en kennis sessies, worden de actuele inzichten t.a.v. het gebruik van de meldcode belicht en de vaardigheden die noodzakelijk zijn om huiselijk geweld en kindermishandeling te signaleren.  De meldcode, richtlijnen kindermishandeling en de signalenkaart staan centraal.

Na afloop van de sessie:

Heb je kennis van de verschillende vormen huiselijk geweld en kindermishandeling (wat is huiselijk geweld?)

Ken je de stappen (5) van de meldcode.

Weet je de meldcode toe te passen wanneer zij zorgen hebben over situaties van huiselijk geweld en kindermishandeling

Weet je hoe je de stappen van de meldcode moeten inzetten om de signalen bespreekbaar te maken, om vervolgacties te kunnen bepalen.

Kun je het instrument de signalenkaart invullen, waardoor je meer tools hebt voor het signaleren en het concretiseren van signalen.

Weet je de aandachtsfunctionaris binnen jouw organisatie te vinden en te bevragen in vraagstukken die zij hebben rondom huiselijk geweld en kindermishandeling.

Duur 2,5 uur

Datum

jul 07 2022
Expired!

Tijd

7:00 pm - 9:30 pm

Kosten

€99.00
Ik schrijf me in

Next Occurrence

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *