Samen leren van calamiteiten

Sociaal Domein Online organiseert in samenwerking met Augeo en Toezicht Sociaal Domein een inspiratiesessie waarin het leren van Calamiteiten centraal staat.

Gebeurtenissen waar het vreselijk is mis gegaan vergeet je liever. Maar je kunt er ook naar kijken om ervan te leren. Toezicht Sociaal Domein (TSD) doet al jaren onderzoek naar calamiteiten in gezinnen waar veel professionals en organisaties betrokken zijn om inzicht te bieden. TSD en Augeo hebben de handen ineen geslagen en een e-learning ontwikkeld om deze inzichten te delen. Tijdens deze sessie gaan we in gesprek over het koppelen van volwassen- en kind problematiek, hoe je kunt samenwerken bij onveilig situaties en kan omgaan met chronische problematiek.

Wanneer je je aanmeldt voor deze sessie krijg je van tevoren een link toegestuurd naar de e-learning. Deze oefencasus laat hulpverlening zien in een complexe casus. Je leert door oefeningen hoe je als professionals het beste samen kan werken in dit soort situaties. Het bevat aanbevelingen uit inspectieonderzoeken en reflectie op je eigen werkpraktijk. In de online sessie worden de aanbevelingen besproken en wisselen we knelpunten tips uit met andere professionals.

Opgeven kan door een mailtje te sturen naar info@sociaaldomeinonline.nl

Datum

okt 07 2020
Expired!

Tijd

9:00 am - 11:00 am

Kosten

Gratis

Locatie

Zoom

Next Occurrence

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *