Training Perspectief op Beschermd Wonen | De Buitensociëteit in Zwolle

Wil je binnen het Beschermd Wonen écht een verschil maken? Dan heb je meer nodig dan alleen de wet. Het gaat om samenwerken vanuit en met de verschillende perspectieven. Dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan, want hoe vind je elkaar in het oerwoud van wet en belangen?

In de training Perspectief op Beschermd Wonen ontmoet je elkaar daar waar het knelt. Samen ga je op zoek naar de cliënt en naar elkaar. Hoe kan je complementair zijn aan elkaar? Hoe ga je om met dilemma’s en tegengestelde doelen? Welke invloed heb je vanuit jouw rol?

Programma
De training bestaat uit vier modules die in twee trainingsdagen worden aangeboden. De trainingsdagen vinden plaats op 4 en 25 november 2021.

Trainingsdag 1
Module 1: Beschermd Wonen in beeld
In deze module leer je meer over het verloop van deze wet en maak je een doorkijk naar toekomstige ontwikkelingen. Je krijgt inzicht in jouw specifieke positie op de tijdlijn en hoe dit van invloed is op jouw werk.

Module 2: Aansluiten bij het krachtenveld
In deze systemische benadering krijg je inzicht in het krachtenveld waarbinnen jij je beweegt. Je ontdekt welke mogelijkheden er nu zijn tot samenwerken en wat de verbinding tussen partijen juist in de weg staat. Vervolgens leer je binnen dat krachtenveld samen te werken.

Trainingsdag 2
Module 3: Inzicht in perspectief
Deze module staat in het teken van de verschillende perspectieven van de betrokkenen bij Beschermd Wonen. Je ontdekt welke uitdagingen onderdeel zijn van de verschillende rollen en krijgt handvatten hoe hiermee om te gaan.

Module 4: De cliënt centraal
De mens achter de cliënt zien, zo vanzelfsprekend is dat niet altijd. In deze module krijg je inzicht in cliëntenperspectief en leer je hoe vorm te geven aan cliëntenparticipatie.

Doelgroep
De training Perspectief op Beschermd Wonen is bestemd voor alle professionals die te maken hebben met de voorziening Beschermd Wonen. We verwelkomen graag indicatiestellers, beleidsmakers, Wmo consulenten, zorgaanbieders, cliëntenraden en andere geïnteresseerden.

Investering
Voor de training van twee dagen, inclusief lunch en versnaperingen, betaal je per persoon €845,- exclusief btw. Na afronding van de training ontvang je een certificaat.

Meer informatie of aanmelden? Mail naar info@arbovitae.com bel 06-83970970.

Datum

nov 04 2021
Expired!

Tijd

10:00 am - 5:00 pm

Kosten

€845.00

Locatie

Zwolle
Zwolle

Organisator

Arbo Vitae
Email
info@arbovitae.com

Next Occurrence

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *