Festival Nieuws

27-09 festival werkgeluk in het sociaal domein. Locatie Meppel. Ticketsale via www.sociaaldomeinonline.nl/festival-tickets

op www.sociaaldomeinonline.nl/festival vind je informatie over de verschillende workshops. Vandaag richten we ons op de workshop ” werken vanuit de bedoeling” Wat is de bedoeling van het sociaal domein? En hoe geven we hier vorm aan? De workshop gaat dieper in op:

-De essentie en de bedoeling van de sociale wetten.

-De bedoeling van de transitie in het sociaal domein. Hoe geven professionals en organisaties hier handen en voeten aan? Hoe houd je je taak vast maar zorg je ervoor dat je je niet laat leiden door regeltjes en kaders maar zoek je naar wat nodig is. 

Werken vanuit de bedoeling in het sociaal domein, gaat dieper in op de wetten, taak en rol van de sociale professional. Ook staat deze workshop stil bij de middelen die beschikbaar zijn om meer vanuit de essentie en bedoeling te werken. Wat is hiervoor nodig? Welke positieve ervaringen zijn er al? En welke formules kunnen andere professionals, gemeenten en organisaties meenemen?

Kortom? hoe zorg je ervoor dat je doet wat nodig is? En wie bepaalt wat nodig en mogelijk is?

  1. wat is het sociaal domein?
  2. wat verstaan we onder ” de bedoeling”
  3. Welke rol hebben wij in het sociaal domein, om er voor te zorgen de vraag van de inwoner centraal staat en niet de bureaucratie?
LinkedIn
Facebook
Twitter

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

artikelen SDO
Summer Koster

Participatie van jongeren bij beleid

Kinderrechtenorganisaties deden recent weer opnieuw de oproep aan gemeenteraden om jongeren te betrekken bij de ontwikkeling van beleid. Dit signaal is de afgelopen jaren vaker

Read More »