Gezin en omgeving bepalen impact van coronaregels

Delen op Social Media

De uiteindelijke effecten van coronamaatregelen op de ontwikkeling van kinderen worden grotendeels bepaald door de manier waarop hun gezin en de omgeving met de maatregelen omgaan. Dat staat in De gevolgen van coronamaatregelen voor kinderen. In deze publicatie heeft het Nederlands Jeugdinstituut beschikbare onderzoeksresultaten over de impact van coronamaatregelen afgezet tegen kennis over de ontwikkeling van kinderen.

Het wegvallen of ontbreken van sociale steun door coronamaatregelen kan een verslechtering van een situatie tot gevolg hebben voor gezinnen met al bestaande problemen. De opvoeding en ontwikkeling van kinderen komt daardoor nog meer onder druk te staan. Kinderen met stevige sociale steun zijn veelal veerkrachtiger en beter bestand tegen stressvolle omstandigheden. Zij hebben meer kans op te groeien tot evenwichtige volwassenen.

Omdat we nog middenin de pandemie zitten, is de impactanalyse een momentopname. Ook zijn er internationaal nog weinig onderzoeken naar de gevolgen voor de allerjongsten. Deze notitie gaat daarom over kinderen in de basisschoolleeftijd, tussen 4 en 12 jaar.

Bron: Nederlands Jeugdinstituut

Meer informatie

https://www.nji.nl/nl/Actueel/Nieuws-van-het-NJi/Gezin-en-omgeving-bepalen-impact-van-coronaregels

Afbeelding van iqbal nuril anwar via Pixabay

Ontdek meer

Volledige overzicht bekijken?

Klik op de onderstaande knop

Scroll naar boven