Jongeren Denktank Coronacrisis lanceert app

social-media-4140959_640

De Jongeren Denktank Coronacrisis, een samenwerking tussen Denktank-Y en het SER Jongerenplatform, heeft een app gelanceerd waar jongeren tussen 16 en 35 jaar online met elkaar in gesprek kunnen. Dat maakt de Sociaal-Economische Raad bekend.

In de app kunnen jongeren samen oplossingen bedenken voor problemen waar ze in de coronaperiode tegenaan lopen, zoals bij hun werk, opleiding of huisvesting. De oplossingen worden gebundeld in een advies dat premier Mark Rutte aan het einde van het jaar krijgt aangeboden.

Denktank-Y is voortgekomen uit Coalitie-Y, een expertclub van jongeren die werd opgericht naar aanleiding van een gesprek tussen verschillende jongerenorganisaties en premier Mark Rutte op 9 juni. Het SER Jongerenplatform publiceerde eerder de verkenning Hoge verwachtingen en levert een bijdrage aan de ‘volwassen’ Denktank Coronacrisis.

Bron: SER

https://www.nji.nl/nl/Actueel/Nieuws-uit-het-jeugdveld/2020/Jongeren-Denktank-Coronacrisis-lanceert-app

Share on linkedin
LinkedIn
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

artikelen SDO
Summer Koster

Participatie van jongeren bij beleid

Kinderrechtenorganisaties deden recent weer opnieuw de oproep aan gemeenteraden om jongeren te betrekken bij de ontwikkeling van beleid. Dit signaal is de afgelopen jaren vaker

Read More »