Oorzaken van uitstroom in de praktijk, hoe zit het nu echt? – Movisie – Meld je aan voor de bijeenkomst 0p 12 oktober

pexels-eric-anada-1495580

Agenda

Wat zijn de oorzaken van uitstroom in het sociaal werk? In de Raadpleging van Movisie komen twee potentiële vertrekredenen vaak naar voren: ontevredenheid en onzekerheid over de mate van professionele autonomie om daadwerkelijk iets te kunnen betekenen in casussen én een gebrek aan blijvende intellectuele uitdaging. Graag gaan we in gesprek op 12 oktober tijdens deze online bijeenkomst over wat de belangrijkste redenen zijn om een andere baan te zoeken.

Het huidige of verwachte gebrek aan autonomie wordt door sommige respondenten in één adem genoemd met landelijk en organisatorisch beleid en de aanbestedingsprocedures. Het gebrek aan intellectuele uitdaging gaat hand in hand met beperkte doorgroeimogelijkheden door de platte organisatiewijze van het sociaal werk. Ook de onderzoekers Spit, Jansen en Engbersen noemen in een recent artikel dat aanbestedingscycli en beperkte carrièremogelijkheden leiden tot uitstroom. Landelijk arbeidsmarktonderzoek van AZW en AEF (2020, p.43) bevestigt dat sociaal werkers ontevreden zijn over arbeidsomstandigheden, arbeidsvoorwaarden en de werkdruk.

Lees meer in het artikel Hoe voorkomen we de uitstroom van sociaal werkers?

Meld je aan voor de bijeenkomst

Wat zijn de verhalen achter de cijfers?

De cijfers uit de Raadpleging van Movisie zijn vrij algemeen en laten niet goed zien wat er nu echt speelt. Wat zijn voor sociaal werkers de belangrijkste redenen om een andere baan te zoeken en hoe grijpen verschillende oorzaken op elkaar in? Daarover gaan we graag in gesprek tijdens de onlinebijeenkomst ‘Oorzaken van uitstroom in de praktijk, hoe zit het nu echt?’

Praktische informatie

Datum: 12 oktober
Tijdstip: 15:00-16:30
Locatie: online
Prijs: gratis
Aanmelden: via het formulier op de website (klik op onderstaande link)

Programma

Tijdens deze bijeenkomst krijg je meer achtergrondinformatie over de problematiek rondom uitstroom. Daarna wisselen deelnemers hun uitstroomverhalen uit en halen we uit die verhalen de belangrijkste punten waar rekening mee gehouden kan worden bij de aanpak van uitstroom. Edwin Luttik (Sociaal Werk Nederland – SWN) en Chris Boeijinga (Sociaal Werk werkt) geven hierop hun reactie. Deelname is gratis.

https://www.movisie.nl/agenda/oorzaken-uitstroom-praktijk-hoe-zit-nu-echt

Foto door eric anada via Pexels

Share on linkedin
LinkedIn
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

artikelen SDO
Summer Koster

Participatie van jongeren bij beleid

Kinderrechtenorganisaties deden recent weer opnieuw de oproep aan gemeenteraden om jongeren te betrekken bij de ontwikkeling van beleid. Dit signaal is de afgelopen jaren vaker

Read More »