Openbare plekken lang niet toegankelijk voor mensen met een lichamelijke beperking

hamburg-1523854_1280

Binnenkort is het VN-verdrag inzake de rechten van personen met een handicap in Nederland vijf jaar in werking. Het verdrag bevestigt het recht van mensen met een lichamelijke beperking om gelijkwaardig deel te kunnen nemen aan de samenleving, net als ieder ander. Toch ondernemen mensen met een lichamelijke beperking duidelijk minder dan anderen en voelen zij zich ook minder in staat hun leven naar eigen inzicht in te richten.

Met deze studie, op basis van interviews en data-analyses, verkent het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) de toegankelijkheid van het publieke leven voor mensen met een lichamelijke beperking. Welke barrières komen zij tegen, bijvoorbeeld in de openbare ruimte, winkels, cafés, theaters, verenigingen en op het internet? En hoe werken deze door in het gelijkwaardig kunnen participeren? We kijken niet alleen naar de praktische obstakels die mensen tegenkomen, maar ook naar de sociale kanten van toegankelijkheid en het belang van eigen hulpbronnen.

Download hier het rapport van het SCP

bron: Sociaal en Cultureel Planbureau

https://www.sociaalweb.nl/nieuws/openbare-plekken-lang-niet-toegankelijk-voor-mensen-met-een-lichamelijke-beperking

Afbeelding van fsHH via Pixabay

Share on linkedin
LinkedIn
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

artikelen SDO
Summer Koster

Participatie van jongeren bij beleid

Kinderrechtenorganisaties deden recent weer opnieuw de oproep aan gemeenteraden om jongeren te betrekken bij de ontwikkeling van beleid. Dit signaal is de afgelopen jaren vaker

Read More »