Participatielezing 2021 ‘De mens centraal in de bijstand’

euro-1353420_1280

Thomas Kampen spreekt op donderdagmiddag 17 juni van 15:00-17:00 de vierde Movisie Participatielezing uit: ‘De mens centraal in de bijstand’. Steeds vaker wordt de vraag opgeworpen of de mens nog wel centraal staat in de bijstand. Is er zelfs sprake van dehumanisering, en wat verstaan we daar dan onder? En kan het ook anders? De samenleving is immers meer dan economie. Wat betekent het wanneer we de bijstand bezien door een bril van erkenning, vertegenwoordiging en herverdeling van inkomen en arbeid?

De Participatielezing vormt het slotstuk van een serie bijeenkomsten ‘Van bestaanszekerheid naar ontwikkelingsperspectief’.

Van bestaanszekerheid naar ontwikkelingsperspectief

Mensen die niet mee kunnen doen in de samenleving worden op verschillend manieren ‘geactiveerd’. Betaald werk als summum van participatie. Maar die arbeidsmarkt blijft op enorme afstand van veel te veel mensen. Ondanks tientallen sollicitatietrainingen en –trajecten. Is het niet tijd voor een nieuw perspectief op werk?

Voorafgaand aan de Participatielezing belichten belichten Divosa en Movisie in samenwerking met het Tijdschrift voor Sociale vraagstukken in een serie bijeenkomsten vanuit verschillende perspectieven de waarde van werk.

Je willen aanmelden voor de Participatielezing klik dan op onderstaande link.

https://www.movisie.nl/agenda/participatielezing-2021-mens-centraal-bijstand

Afbeelding van Harry Strauss via Pixabay

Share on linkedin
LinkedIn
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

artikelen SDO
Summer Koster

Participatie van jongeren bij beleid

Kinderrechtenorganisaties deden recent weer opnieuw de oproep aan gemeenteraden om jongeren te betrekken bij de ontwikkeling van beleid. Dit signaal is de afgelopen jaren vaker

Read More »