Persbericht Methodisch Reflecteren

Nieuwe afbeelding MR (1)

‘Samen mens zijn’

Meer werkgeluk, meer integrale samenwerking en meer aandacht voor professionele ontwikkeling in het sociaal domein! Met die missie zijn Mandy Peper en Summer Koster van Sociaal Domein Online gestart met de ontwikkeling van een programma. Speciaal voor alle sociale professionals; maatschappelijk werkers, jeugd- en gezinsprofessionals, sociaal cultureel werkers, beleidsadviseurs en consulenten van sociale teams. Een programma dat tegemoetkomt aan de transformatieopdracht, rekening houdt met maatschappelijke invloeden en gericht is op ontwikkeling van professionals, teams en organisaties.

Begin 2022 is daaruit het jaarprogramma Methodisch Reflecteren ontstaan. In 7 bijeenkomsten worden sociale professionals geïnspireerd. Wat kun je verwachten? Reflecteren, methodische kennis, samenwerken met reflectietools zoals de ’Cirkel van Invloed’ en de ‘Window of Tolerance’, ethische dilemma’s, richtlijnen en een oplossingsgerichte mindset staan centraal. Maar er is ook aandacht voor nieuwe initiatieven, hoe om te gaan met, soms uitdagende, maatschappelijke invloeden, de hoge werkdruk en de mens achter de professional. Daarnaast krijg je een online tool waarin je samen met andere professionals kunt werken aan vraagstukken en casuïstiek. Tussendoor delen we ook nog extra tips/ adviezen en handige innovaties die jij direct kunt toepassen in de praktijk. De online kampvuursessies die wij organiseren, zijn geliefd. Een ongedwongen moment waarin specifieke vraagstukken of de vraag van een groepsgenoot centraal staan. Geheel vrijblijvend, maar zeker inspirerend.

Het programma Methodisch Reflecteren staat voor: samenwerken, samen leren.

Onze missie in het sociaal domein? Dat reflecteren, leren en integraal samenwerken vooral weer leuk en inspirerend mag zijn! Niet een negatieve tijdsinvestering, maar juist een investering in de mens, in het team en in de samenwerking. Hierdoor krijgen we meer kennis en kunde, harmonie en doorontwikkeling binnen het sociaal domein en de vraagstukken.

Welk effect heeft het programma Methodisch Reflecteren?

Door samen te leren en te reflecteren, leg je een basis voor een goede samenwerking én krijg je verdieping in reflecteren en vakmanschap. Daarnaast ervaar je meer werkgeluk en balans, minder werkdruk, heb je inzicht gekregen in verschillende perspectieven en heb je geleerd hoe je effectief en proactief handelt.

Methodisch Reflecteren kan individueel of incompany. De eerstvolgende groep start dinsdag 28 september. Dit zijn de vervolgdata: 12 oktober, 2 november, 23 november, 14 december, 11 januari 2023 en 1 februari 2023.
De bijeenkomsten zijn online van 19.00 – 21.30 uur en worden opgenomen dus voor iedereen in de groep toegankelijk. De informatie die je ontvangt, is het hele jaar online toegankelijk en beschikbaar.

Interessant weetje: je krijgt 3,75 SKJ- of registerpunten per bijeenkomst.

En niet te vergeten: iedere deelnemer ontvangt een cadeau! Een waardevol reflectieboek met veel inspiratie en werkvormen die dagelijks toepasbaar zijn.

Al met al een uniek en waardevol programma. Daar wil je echt bij zijn.

Meer weten? Check onze website.

Share on linkedin
LinkedIn
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

artikelen SDO
Summer Koster

Participatie van jongeren bij beleid

Kinderrechtenorganisaties deden recent weer opnieuw de oproep aan gemeenteraden om jongeren te betrekken bij de ontwikkeling van beleid. Dit signaal is de afgelopen jaren vaker

Read More »