Positieve gezondheid Viaa werkplaats event

1e484bc0d61d07f0da81b5fab76f5eae60486470_viaa

Op 26 februari organiseert hogeschool Viaa een prachtig evenement over positieve gezondheid. Iets voor jou? Aanmelden kan via bijgevoegde link.

Hoe positieve gezondheid en positieve psychologie bijdragen aan herstel

Vanuit de Academie Sociaal Werk en Theologie van Hogeschool Viaa nodigen wij u van harte uit voor de werkvelddag: ‘Het glas halfvol, hoe positieve gezondheid en positieve psychologie bijdragen aan herstel’.
Deze middag vindt plaats op 26 februari 2020, van 12.00u tot 17.00u.

In zorg en welzijn zijn positieve benaderingen populair. We hopen dat we door meer aandacht te geven aan wat iemand wél kan, aan wat wél goed gaat, met het idee dat er dan meer ruimte is voor ontwikkeling en herstel. Ook in onderzoek, beleidsontwikkeling en (kerkelijk) opbouwwerk werken we steeds vaker met een ‘waarderende’ aanpak. Waar komt die aandacht vandaan? En werkt het nu echt in de praktijk, of schieten we door in dit optimisme? Op deze werkvelddag verdiepen we ons in diverse positieve visies en delen we diverse praktijkvoorbeelden.

Sprekers:

  • Machteld Huber, Institute for Positive Health, over haar visie als grondlegger van positieve gezondheid
  • Ewoud de Jong, psychiater bij Eleos, over positieve psychologie in de GGZ

Deelsessies over o.a. de doorvertaling van ‘positieve gezondheid’ in lokaal beleid; waarderende gemeenteopbouw als instrument voor kerken; herstelgerichte projecten in de ggz etc.

LinkedIn
Facebook
Twitter

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

artikelen SDO
Summer Koster

Participatie van jongeren bij beleid

Kinderrechtenorganisaties deden recent weer opnieuw de oproep aan gemeenteraden om jongeren te betrekken bij de ontwikkeling van beleid. Dit signaal is de afgelopen jaren vaker

Read More »