PROGRAMMA METHODISCH REFLECTEREN

Mooi! Je bent geïnteresseerd in extra reflectie en diepgang in je werk. Dan zit je bij ons goed. Welkom bij het Methodisch Reflecteren programma, waarin samen leren en samenwerken centraal staan.

Wat houdt het programma in?

Methodisch Reflecteren: samen leren en samenwerken is voor alle sociale professionals, maatschappelijk werkers, jeugd- en gezinsprofessionals, sociaal cultureel werkers, beleidsadviseurs en consulenten van sociale teams. Ideaal voor consulenten in teams, jeugdprofessionals of begeleiders die werkzaam zijn in gezinnen maar ook ideaal voor adviseurs, teamcoaches en coördinatoren. Je ontvangt tools om te kunnen implementeren in je team.

Het programma bestaat uit 7 bijeenkomsten per jaar. Per bijeenkomst krijg je 3,75 SKJ punten. In deze bijeenkomsten staan onder andere reflecteren, methodische kennis, samenwerken met reflectietools, ethische dilemma’s, richtlijnen en een oplossingsgerichte mindset centraal.

Elke keer wordt er een thema (module) behandeld. En is er volop ruimte om jouw vraagstuk in te brengen. Door samen te leren en te reflecteren, leg je een basis voor een goede samenwerking én krijg je verdieping in je vak als professional. We bespreken samen thema’s en kijken naar de nieuwste tools die voor jeugd- en gezinsprofessionals én wijkteam- en sociale team medewerkers van belang zijn.

Een speciaal programma, want

– De bijeenkomsten zijn zowel online als offline te volgen! De keuze is aan jou. Live op locatie is in Meppel.                                           – Het reflectie programma is makkelijk naast je werkzaamheden te volgen
– Je wordt lid van een online community, waar je altijd alle informatie, handige tools, hand-outs en kennis kunt vinden
– Je kunt tussendoor online aan je groepsgenoten vragen stellen en samenwerken aan bijvoorbeeld casuïstiek of reflectievraagstukken
– Je kunt tussendoor makkelijk en laagdrempelig vragen stellen over richtlijnen en methodieken

De Community

De bijeenkomsten zijn online van 19:00 tot ongeveer 21:30 uur. 

Je ontvangt een link voor de online bijeenkomsten en je krijgt toegang tot een online community waarin kennis gedeeld wordt. Ook kun je in de community samen met je groepsgenoten reflecteren en verbinden.

Jaarprogramma

PRE-SUMMER EDITIE

Dinsdag 10 mei
Dinsdag 24 mei
Dinsdag 31 mei
Dinsdag 14 juni
Dinsdag 21 juni
Dinsdag 28 juni
Dinsdag 5 juli

Dus je hebt binnen 8 weken de cursus afgerond én je punten binnen vóór de zomervakantie! Dat is even lekker. 

En als je ons volgt dan weet je dat we veel aandacht besteden aan Werkgeluk, “De transformatie opdracht in het sociaal domein” en aandacht voor jouw effectiviteit. Allemaal hartstikke praktisch en motiverend.

Denk je nu: dit wil ik? Meld je dan aan en wees zeker van een plek

Wat zeggen andere deelnemers over het programma?

Kijk en luister voor meer info over het programma

Bekijk de infographic via YouTube | Luister naar een podcast over het programma op Spotify