Week van Inclusief Onderwijs 27 september – 1 oktober 2021

inclusion-2728130_1280

Bij elkaar opgeteld heb ik zo’n 3,5 jaar thuis gezeten en ben ik 5 keer gewisseld van school. Doordat medeleerlingen niet begrepen dat ik de ene dag wel goed kan zien en de andere dag niet werd ik erg gepest. Als we op school al vroeg leren dat diversiteit de norm is dan had dit voor mij zoveel betekend. Heleen, 23 jaar

Een inclusieve samenleving begint bij een stevig fundament: inclusief onderwijs. Een onderwijssysteem waarin iedereen welkom is en alle kinderen en jongeren samen in de klas goed onderwijs genieten. Ook de leerlingen met een chronische aandoening en met gedrags- of leerproblemen die extra zorg of ondersteuning nodig kunnen hebben. Daarom organiseert het Platform Naar Inclusiever Onderwijs de Week van Inclusief Onderwijs van 27 september tot en met 1 oktober 2021 (#wio2021).

Presentaties – discussies – goede voorbeelden

Tijdens de week staan we stil bij het belang van inclusief onderwijs, de goede stappen die al gezet zijn en de stappen die nog gezet moeten worden. We gaan ook met verschillende partijen in gesprek over hoe we de route naar inclusief onderwijs kunnen versnellen.
Je vindt hieronder het programma. Daarnaast gaat JongPIT, de stichting voor en door jongeren met een chronische aandoening, met enkele inclusieve scholen tijdens een bijeenkomst in gesprek met leden van de Tweede Kamer om deze te informeren over de stand van zaken omtrent inclusief onderwijs, ervaringen te delen en vragen te beantwoorden.

Weten wanneer de sessies zijn en welke er zijn dat kan via onderstaande link.

https://www.naarinclusieveronderwijs.nl/content/wio/2021

Afbeelding van Gerd Altmann via Pixabay

Share on linkedin
LinkedIn
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

artikelen SDO
Summer Koster

Participatie van jongeren bij beleid

Kinderrechtenorganisaties deden recent weer opnieuw de oproep aan gemeenteraden om jongeren te betrekken bij de ontwikkeling van beleid. Dit signaal is de afgelopen jaren vaker

Read More »