WERKGELUKFESTIVAL

SDO Werkgelukfestival - vrijdag 23 september 2022

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Werkvormen

Bezoek één van de werkvorm tenten. Tenten met creatieve casuïstiek workshops, de hoeden van De Bono, creatief denken en een mindset tent waarin positieve psychologie en groeimindset worden geprikkeld. 

Eten en drinken

Foodtrucks geven toch wel écht het festival gevoel?! Daarom vind je tijdens het Werkgelukfestival foodtrucks met heerlijk, gezond en vegetarisch eten zodat je na een pauze weer door kunt! 

Yoga en Mindfulness

Natuurlijk hebben we beschikking tot een echte yoga tent. Dus ook yoga en mindfulness komen aan bod tijdens dit festival om je hoofd leeg te maken en je lichaam te voeden met energie. 

Wat kun je verwachten?

Wat kun je verwachten?

 • Inclusive Community Lab van NHL Stenden
 • Uitreiking van de Gouden bezem
 • Boekenmarkt
 • Kampvuren
 • Foodtruck
 • Heerlijk eten en drinken

Diverse workshops zoals:

 • De hoeden van Bono door Klariena Bouma
 • Groeimindset door Janet Nieuwland
 • Hartcoherentie door Martine Schneider
 • Zakelijk tekenen door Nina de Bruin
 • Jij als professional en samen onderweg naar stabiele veiligheid door Margreet Timmer
 • Systemische beginselen en NLP principes door Lisa Philips
 • Percussie door Joey Spijker
 • Yoga Shiatsu door Miranda van der Deijl
 • Breathwork door Misja Poulissen
 • Deep Democracy Noord Sandra Buith en Lian Nijenhuis
 • De schaal van samenwerking door Mintje Groot-Nibbelink
 • Vloerankers door Renate Hollander
 • Werkgeluk/ missie ontdekken door Sylvia heistek

Veel keuze dus tijdens het festival!

Zie jij jezelf al staan, helemaal gevuld met inspiratie?

Bestel dan vandaag nog je ticket en verzeker jezelf van een plekje!

Praktische informatie

Datum: vrijdag 23 september 2022

Opening festival: 13:00 uur

Einde festival: 17:00 uur

Prijs ticket: € 77,- EARLY BIRD te koop tot 1 juli 2022 en slechts 50 stuks beschikbaar!

Normaal ticket € 99,-

Locatie: Little Brittain in Tolbert, Groningen. (bekijk de locatie op Google Maps)

Het festival wordt georganiseerd door Sociaal Domein Online in samenwerking met hun Verbinders en Partners. Wil jij ook iets betekenen voor of op het festival? Laat het ons weten! Wij staan open voor festivalvibe samenwerkingen. 

Timetable

Timetable

*wijzigingen voorbehouden

Mede mogelijk gemaakt door!

Lees hier meer over de workshops tijdens het festival

Workshop Groeimindset door Janet Nieuwland

Wat kan je verwachten? ‘Ik kan het nog niet, maar ik kan er beter in worden’. Vraag jij jezelf ook wel eens af hoe je verder komt en of het nog anders kan? Kennis van de groeimindset kan je hierbij helpen. Als je zicht hebt om je denkpatronen kan je deze beïnvloeden en inzetten voor het halen van successen.

Tijdens de workshop bij het Werkgelukfestival gaan we hiermee aan de slag en dagen we elkaar uit om te komen tot de volgende stappen! Ontwikkelen, groeien en samen genieten van successen daar halen we immers energie uit. Wie sluit aan?

 

Workshop Yoga Shiatsu door Miranda van der Deijl

In deze workshop neem ik je mee je lijf in met Do-in yoga. Tijdens ons werk in het sociaal domein zitten we veel in ons hoofd maar is je onderbuik vaak je thermometer.

Vanuit het Taoïsme werk ik met 5 elementen die je kunt inzetten in je werk. Wat kan je doen na een heftig gesprek of hoe zorg je tussendoor voor het opladen van je batterij.

Met Do-in voer je strekkingen uit, zelfmassage (drukpunten), ademhalingsoefeningen en meditatie op je eigen niveau. Do-in richt zich specifiek op het in balans brengen van de energiekanalen in ons lichaam waardoor je gezonder wordt en blijft.

Ik heb er zin in om jullie wat oefeningen mee te geven die je overal kunt doen. Tot snel.

Workshop samen onderweg naar stabiele veiligheid en jij als professional door Margreet Timmer

𝗦𝗮𝗺𝗲𝗻 𝗼𝗻𝗱𝗲𝗿𝘄𝗲𝗴 𝗻𝗮𝗮𝗿 𝘀𝘁𝗮𝗯𝗶𝗲𝗹𝗲 𝘃𝗲𝗶𝗹𝗶𝗴𝗵𝗲𝗶𝗱
Ben je ook op zoek naar een manier om samen met je collega’s casussen te doordenken waarbij sprake is van huiselijk geweld of kindermishandeling? Wanneer je samen met het gezin onderweg bent naar stabiele veiligheid doorloop je een heel traject. Werken aan veiligheid vraagt om langdurige betrokkenheid. Dit kan soms wel anderhalf jaar duren. Het is dan fijn dat je team regelmatig meekijkt en je scherpt houdt. Want hoe voorkom je dat je blinde vlekken krijgt? En hoe ontwikkel je met elkaar een visie op veiligheid en dat wat daarvoor nodig is? Wanneer is het goed genoeg? De visie op gefaseerde ketenzorg helpt ons om allemaal vanuit dezelfde uitgangspunten te werken en is een waardevolle onderbouwing van ons werk. Om bij te dragen aan veiligheid, is het belangrijk om goed af te stemmen wie wat doet. De tool Samen onderweg naar stabiele veiligheid ligt op tafel en gebruiken we om met elkaar een casus te doordenken.

𝗝𝗶𝗷 𝗮𝗹𝘀 𝗽𝗿𝗼𝗳𝗲𝘀𝘀𝗶𝗼𝗻𝗮𝗹
Ervaar je ook wel eens dat er aan alle kanten aan je getrokken wordt? En dat je best ingewikkeld werk hebt dat veel van je vraagt? Dan is het tijd voor een kijkje in de spiegel om te kijken wie jij als professional bent. Hoe sta jij in je werk? Vanuit waar maak je contact met de ander en hoe zet je jezelf neer? Ben je een echte coach of trainer houd je meer van sturen en instrueren? Vanuit het 4 SFC-model van oplossingsgericht werken gaan we onderzoeken welke stijl bij jou past en of je daarmee wel volledig aansluit bij dat wat de cliënt nodig heeft of dat het soms schuurt. Wanneer je beter afgestemd bent zal het werk ook minder energie kosten.

 

Workshop NLP Communicatie model en Systemisch werken de basis door Lisa Philips

NLP Communicatie model
Het NLP Communicatiemodel geeft inzicht in hoe wij onze ervaringen verwerken, reageren op (externe) prikkels en hoe interne filters hierbij een ondersteunende of belemmerende werking kunnen hebben. NLP staat voor Neuro Linguïstisch Programmeren.  

In deze workshop ervaar en leer je waarom je doet wat je doet. Hoe zie jij de wereld? Hoe kun je jouw gedrag zo veranderen dat dit nog beter past bij wie je bent en wat je wilt bereiken?

Met lef het dynamische vak van het sociaal werk kleur en fleur geven!

Systemisch werken de basis
In deze workshop neem ik je mee in de basisprincipes van het systemisch werken. Sta jij op je eigen plek? Hoe sta jij in binding of verbinding met jouw werk als professional. Ervaar, voel en beleef! In een verbinding stroomt het geven en ontvangen op een vloeiende manier.

Laat je energie stromen!  

Workshop Bodypercussion door Joey Spijker

Bodypercussion
Bodypercussion betekent muziek maken met je lichaam. Verschillende ritmes leren, waarmee je als groep samen één geheel vormt. Zo versterk je het contact met elkaar. De motorische vaardigheden worden aangesproken door middel van simpele spelletjes. Deze motorische skills heb je natuurlijk nodig om een ritme goed ten gehore te brengen! Maar ook hier kun je leunen op je collega’s om samen het ritme goed neer te zetten. Een leuke workshop dus, waarbij je automatisch verbinding krijgt met je medecursisten! 

Workshop de hoeden van Bono door Klariena Bouma

Door te oefenen, leert men! Tijdens deze bijeenkomst leer je vanuit verschillende invalshoeken en perspectieven naar vraagstukken en casuïstiek te kijken. Hier gaan we mee aan de slag:

 • Op basis van vragen van inwoners ga je oefenen met de verschillende mogelijkheden in reactie of gedrag.
 • Je kunt meerzijdig partijdig zijn en vanuit verschillende perspectieven naar vraagstukken kijken.
 • Je leert oplossingsgerichte vragen stellen én vraagstukken van inwoners te herformuleren. Bijvoorbeeld: van ‘ik ben boos’ naar ‘ik wil gehoord worden.’

Workshop de schaal van samenwerking door Mintje Groot Nibbelink

De schaal van samenwerking
Werkgeluk valt of staat met het gevoel dat je zinvol werk doet, jezelf kunt ontwikkelen en fijne collega’s hebt in je team. Jezelf psychologisch veilig voelen op je werk is dé basisvoorwaarde voor werkgeluk. Dit betekent dat je je kwetsbaar durft op te stellen, risico’s durft te nemen en je geaccepteerd voelt. In deze workshop gaan we op een speelse en ervaringsgerichte manier ontdekken hoe de Schaal van Samenwerking kan helpen bij teamontwikkeling.

 • Zijn jullie in jouw team vooral aardig voor elkaar of echt eerlijk?
 • Geven jullie elkaar feedback of is het kritiek?
 • Durf je alles te zeggen of houd je je in?
 • Zijn jullie aan het overleven of is er flow?

De Schaal van Samenwerking is een heel praktisch en visueel middel en geeft helder weer waar je als individu en als team staat in de samenwerking. Het geeft concrete tips voor welke stappen jij/je team kan zetten in de samenwerking zodat je samen in een flow komt.

Workshop Deep Democracy door Sandra Buith en Lian Nijenhuis  Van Deep Democracy Noord

Workshop Deep Democracy
In deze interactieve kennismakingsworkshop word je op een ervaringsgerichte manier meegenomen in het gedachtengoed van Deep Democracy. 
Deep Democracy is een methode die helpt om (lastige) gesprekken te voeren, gedragen besluiten te nemen en conflicten op te lossen. Deep Democracy is bruikbaar in al jouw interacties met je cliënten, collega’s en ook thuis. Kenmerkend voor Deep Democracy is dat naar alle invalshoeken en stemmen geluisterd wordt en er meerderheidsbesluiten worden genomen waarbij de wijsheid van de minderheid in een vroeg stadium de ruimte krijgt. 
 
Hoe dan? Dat weet je als je onze workshop hebt gevolgd! We geven je een aantal magische vragen mee waar je in de praktijk mee kan experimenteren. En mogelijk ga je met meer vragen weg dan je bent gekomen. Er is namelijk nog een hele wereld te ontdekken met Deep Democracy!

Workshop Hartcoherentie door Martina Schneider

Hartcoherentie 
HeartMath is een krachtige wetenschappelijke en ‘evidence-based’ methode die een oplossing biedt om met eenvoudige technieken met spannende en stressvolle situaties om te gaan. Je verbetert zo jouw prestaties, vergroot je levensplezier, verdiept jouw bewustwording en draagt bij aan jouw persoonlijke groei.

HeartMath is ontwikkeld door cardiologen en neurologen van het HeartMath Instituut op basis van inmiddels 20 jaar wetenschappelijk onderzoek. Het wordt wereldwijd toegepast door miljoenen professionals in organisaties, topsporters, muzikanten, piloten, astronauten etc.

Een bijzonder resultaat van het onderzoek aan het HeartMath Institute, is dat je hart blijkbaar een eigen intelligentie heeft. Deze levert meetbare voordelen op voor ons eigen welzijn en dat van anderen. 

Workshop Zakelijk tekenen door Nina de Bruin

Zakelijk tekenen 
Ik ben Nina van Nina Tekent en ik ben Versimpelaar. Met mijn tekeningen maak ik het leven een stukje simpeler, begrijpelijker en, zo’n leuke bijkomstigheid,  vrolijker. Door te tekenen in plaats van te beschrijven, is het namelijk in 1 oogopslag duidelijk wat er wordt bedoeld! Tekeningen werken niet alleen verhelderend, ze trekken ook de aandacht én het is ontzettend leuk om te doen. En zal ik je iets verklappen? Iedereen kan het, écht waar! Tijdens het Werkgeluk festival geef ik je graag een kijkje in de keuken en laat ik je kennis maken met de basis van zakelijk tekenen. En ik weet zeker: je wordt er vast net zo enthousiast van als ik!

Workshop de kracht van ademhaling door Misja Poulissen en Nina Franeker

De kracht van ademhaling
Iedereen beschikt over een krachtige tool zonder dat we hier bewust van zijn.  Een tool die je voor jezelf en de rest van je leven toe kunt passen. Misja en Nina willen je kennis laten maken met het ademwerk en inspireren om dit verder te gaan ontdekken.

Je kent het wel, als professionals worden wij continue geconfronteerd met een hoge werkdruk. Voortdurend moeten we nieuwe informatie verwerken en deze op een positieve manier omzetten. Waardoor we steeds minder leren te ontspannen. Fysieke klachten, conflicten en stress, maar ook langdurige uitval door burn-out klachten komen steeds vaker voor.

Bewust verbonden ademen helpt je van fysieke en emotionele stress te verlossen waardoor je weer open en voller kunt ademen. Door te ontspannen ben je in staat uitdagingen op het werk aan te gaan en kan je creativiteit weer bloeien. Om gezond gelukkig en succesvol te zijn is het essentieel om goed te ademen.

Ben je nieuwsgierig en wil je iets nieuws ontdekken? Kom langs!

Workshop Inclusive Community Lab Fryslân NHL Stenden

Binnen het Inclusive Community Lab Fryslân van NHL Stenden Hogeschool werken we met studenten vanuit verschillende opleidingen en academies aan taaie vraagstukken op het gebied van bestaanszekerheid. Al te lang zien we de problemen rondom armoede en schulden toenemen maar helaas zijn we nog steeds niet goed in staat om daar meer effectieve oplossingen voor te vinden. Door de inzet van studenten, docenten, lectoren, mensen uit het werkveld en ervaringsdeskundigen willen we die andere oplossingen vinden en dat lukt. Met name door het inzetten van ervaringsdeskundigen komen we bij andere kennis.

Zij zijn namelijk als de beste in staat om aan te geven wat er anders zou moeten en hoe we het anders kunnen aanpakken. In de sessie gaan we vertellen hoe we werken en gaan we ook aan de slag met hoe je ervaringskennis in jouw eigen organisatie een plek kunt geven. 𝗜𝗻 𝗼𝗻𝘀 𝗹𝗮𝗯 𝗶𝘀 𝗶𝗻𝗺𝗶𝗱𝗱𝗲𝗹𝘀 𝘃𝗼𝗹𝗼𝗽 𝗴𝗲𝗯𝗹𝗲𝗸𝗲𝗻 𝗵𝗼𝗲 𝗱𝗲𝘇𝗲 𝘄𝗲𝗿𝗸𝘄𝗶𝗷𝘇𝗲 𝗻𝗶𝗲𝘁 𝗮𝗹𝗹𝗲𝗲𝗻 𝘃𝗲𝗲𝗹 𝗲𝘆𝗲-𝗼𝗽𝗲𝗻𝗲𝗿𝘀 𝗴𝗲𝗲𝗳𝘁 𝗺𝗮𝗮𝗿 𝗷𝘂𝗶𝘀𝘁 𝗼𝗼𝗸 𝘃𝗼𝗹𝗱𝗼𝗲𝗻𝗶𝗻𝗴, 𝘇𝗶𝗻𝗴𝗲𝘃𝗶𝗻𝗴 𝗲𝗻 𝘃𝗲𝗲𝗹 𝘄𝗲𝗿𝗸𝗴𝗲𝗹𝘂𝗸 𝘃𝗼𝗼𝗿 𝗮𝗹𝗹𝗲 𝗽𝗮𝗿𝘁𝗶𝗷𝗲𝗻 𝗴𝗲𝗲𝗳𝘁!

Tinke Noest – Docent Social Work
Lindsay Stegenga – Student Social Work en ervaringsdeskundige
Ellen de Bruin – Manager Social Work

Zien wij jou 23 september? Tot dan! Liefs van het SDO team xxx