De regels en de rek

De regels en de rek

Delen op Social Media

Leestijd: 2 min.

Balanceren tussen ruimte en houvast in organisaties


Regels. Veel mensen hebben er een haat-liefdeverhouding mee. We hebben steeds complexere systemen opgetuigd voor het maken en bewaken van regels, die steeds minder ruimte bieden voor de noodzakelijke rek. De balans tussen regels en rek is zoek.

Dit is een boek voor al die professionals in (publieke) organisaties die door de vele administratie niet meer toekomen aan hun ‘echte’ werk. Ze missen de vrijheid om maatwerk te leveren en menselijkheid te tonen als de situatie daarom vraagt.

Dit boek helpt je om zélf de balans te vinden tussen de regels en de rek, tussen ruimte en houvast. Door stap voor stap te ontrafelen van welke regels je last hebt en door te laten zien hoe je de rek in de regels vindt, zonder het houvast dat ze bieden los te hoeven laten. Talloze praktijkvoorbeelden en eenvoudige opdrachten helpen je om zelf concrete stappen te zetten.

Kaartenset


De kaartenset (apart verkrijgbaar) bij dit boek helpt je het gesprek over de regels en de rek te voeren binnen jouw organisatie.

Dr. Boukje Keijzer is al ruim 20 jaar actief in de publieke sector. Sinds 2010 is ze directeur van 7Zebra’s, een creatief adviesnetwerk dat zich richt op het realiseren van nieuwe verhoudingen tussen overheid en samenleving. Van daaruit ontwikkelde ze een methodiek om meer mogelijk te maken door de rek in de regels te vinden.

Boukje is een veelgevraagd spreker over dit onderwerp en heeft tientallen organisaties geholpen bij het vinden van een betere balans tussen regels en rek. Van oorsprong is Boukje communicatiewetenschapper en (gepromoveerd) sociaal psycholoog.

‘Wat een heerlijk origineel, praktisch en uitdagend boek. Boukje Keijzer laat zien hoe we op een doordachte wijze onnodige regels kunnen opruimen. Hierdoor kunnen we vastleggen wat echt moet en tegelijkertijd loslaten wat mogelijk is. Als mens, en zeker ook als professional, krijg je meteen zin om zelf met regels aan de slag te gaan. Dit wordt benadrukt door Jitske Kramer.

Verkrijgbaar bij o.a. Bol.com

Bekijk meer boekentips

Ontdek meer

Volledig overzicht bekijken?