Het Grote Doorbraakboek

Delen op Social Media

Leestijd: < 1 min.

Het Grote Doorbraakboek is voor iedereen die maatwerk wil leveren in het sociaal domein. Met dit boek kun je zelf aan de slag met de Doorbraakmethode en leer je je maatwerk onderbouwen.

Martin, Eveline en Javairo hebben een ding gemeen. Ze krijgen veel zorg en hulp, maar raken eigenlijk steeds meer in de shit. Hoe kan dat? We weten het al jaren: de zorgkosten in Nederland rijzen de pan uit. Wat we ook weten: als we mensen ondersteunen bij hun basisbehoeften, zoals wonen en inkomen, zijn ze een stuk beter geholpen. Bovendien besparen we zo op zorg. Investeren in bestaanszekerheid dus. Dat klinkt eenvoudig. Maar waarom lukt het ons dan niet Martin, Eveline en Javairo verder te helpen? Omdat de bureaucratie schijnbaar in de weg zit. Met de Doorbraakmethode ruim je bureaucratische barrières uit de weg zonder regels te overtreden. Zodat jij maatwerk kunt maken als een pro. Het Grote Doorbraakboek is een uitgave van het Instituut voor Publieke Waarden (IPW), onder redactie van actieonderzoekers Els Westerveen, Marit Lüschen en Harry Kruiter. Het boek beschrijft IPW’s Doorbraakmethode®. Het IPW maakte een doorbraakplan voor meer dan 1.800 huishoudens. In het eerste jaar nadat we mensen ontmoetten, zorgde dit voor flinke reductie van maatschappelijke kosten én blijere mensen. Dat kun jij straks ook. Veel plezier!

https://www.bol.com/nl/p/het-grote-doorbraakboek/9300000013481174/?suggestionType=featured_product&suggestedFor=het%20grote%20doorb&originalSearchContext=media_all&originalSection=main

Ontdek meer

Volledig overzicht bekijken?