Blog: Bouwen aan het gewone leven

Delen op Social Media

Leestijd: < 1 min.

In haar werk ziet Movisie-adviseur Annelies Kooiman veel wijkteams en wat haar telkens opvalt is hoe divers de vragen en mensen zijn die de wijkteams tegen komen. Hoe veelzijdig kan één wijkteam zijn?

Begin 2020 was ik, tijdens een bijeenkomst voor en door wijkteams met hun cliënten en opdrachtgevers, getuige van prachtige verhalen over ervaringen met wijkteammedewerkers. Tot tranen toe geroerd luisterde de zaal naar hoe cliënten de draad van hun leven weer oppakten, na het contact met het wijkteam. De jongen met agressief gedrag, die na gesprekken met de wijkteammedewerker en de zorgcoördinator van school schoorvoetend naar de psychiater stapte. En na de juiste diagnose en medicatie weer terug durfde naar school en zijn diploma in de wacht sleepte. Het gezin dat via de huisarts werd aangemeld vanwege huiselijk geweld. En na intensief contact met de vader, erkenning voor zijn verleden en inschakelen van het netwerk, weer zonder angst met elkaar samenleeft. Of de oudere, eenzame dame die niets wilde ondernemen, tot de opmerkzame wijkteammedewerker ontdekte dat zij veel kunst in haar woning heeft en met haar begon te schilderen.

Opnieuw valt mij op dat wijkteammedewerkers met zo ongelooflijk veel verschillende mensen met minstens zoveel vragen te maken krijgen. En dat ze zo geduldig en inventief zoeken naar ingangen om hen werkelijk verder te helpen met hun leven. Hartverwarmend en toegewijd. Artikel Blog 1 september 2020

Lees verder op Zorg+Welzijn

Dit is een verkorte versie van de blog die eerder op Zorg+Welzijn verscheen. Lees hier de volledige blog.

https://www.movisie.nl/artikel/blog-bouwen-aan-gewone-leven

Afbeelding van Esi Grünhagen via Pixabay

Ontdek meer

Volledig overzicht bekijken?