Borne wil het liefst iedereen een beetje zekerheid in de broekzak stoppen

Delen op Social Media

Leestijd: < 1 min.

BORNE – De beste ideeën zijn simpele ideeën. Zoals een kaartje voor in je broekzak. Met daarop nummers van mensen die gebeld kunnen worden als je in de problemen raakt. Het liefst ziet de gemeente Borne dat iedereen de Hulpkaart bij zich gaat dragen. „Het is een stuk zekerheid in je broekzak.”

Wethouder Martin Velten zou er zelf ook wel een willen hebben. „Ik rij graag op de motor. En heb altijd een kaartje bij me, zodat als ik een ongeluk krijg iemand mijn vrouw belt. Als dat kaartje uniform is en iedereen kent het, werkt dat veel beter.”

Borne neemt proef op de som

Zo’n kaartje is de Hulpkaart. Een landelijk project, waarmee al een jaar of twee wordt gewerkt in onder meer Friesland en Utrecht. Op initiatief van het Zelfregieteam Borne, een burgerinitiatief dat zich richt op de naasten van personen met een psychische kwetsbaarheid, probeert Borne de werking ervan uit.

Dat begint bij cliënten van zorginstelling Carintreggeland en WOPiT (Stichting Wonen en Psychiatrie in Twente). Als daar de komende maanden voldoende ervaring mee is opgedaan, wordt het verder uitgerold via bijvoorbeeld de wijkcentra. „Want de kaart is niet alleen voor kwetsbare mensen, maar voor iedereen die in kwetsbare situaties kan komen”, zegt Ben van der Weide van het Zelfregieteam. „Zoals alleenstaanden met een klein netwerk, die, als er wat met ze is, niet weten wat er met de hond of kat gebeurt.”

Tekst door: Michel Hasselerham

Meer over dit onderwerp willen weten klik dan zeker op onderstaande link voor meer informatie.

https://www.tubantia.nl/borne/borne-wil-het-liefst-iedereen-een-beetje-zekerheid-in-de-broekzak-stoppen~ad23ebdc/?referrer=https%3A%2F%2Fwww.linkedin.com%2F

Afbeelding van Gerd Altmann via Pixabay

Ontdek meer

Boekentip

Waarderend veranderen

Leestijd: < 1 min. Organisatie- en teamontwikkeling zijn natuurlijke onderdelen geworden van het werk van leidinggevenden. Appreciative Inquiry is een onderzoekende manier van veranderen

Lees verder »

Volledig overzicht bekijken?