Inspiratie; Sociaal werk en onderwijs hand in hand

Delen op Social Media

Leestijd: 2 min.

AMSTELVEEN Moeders van verschillende nationaliteiten koken al drie jaar iedere woensdag samen op de Kindercampus King. Wat dit samen koken voor hen betekent is samen met hun favoriete recepten gebundeld in een eigen kookboek. Wethouder onderwijs Frank Berkhout kreeg het eerste exemplaar overhandigd op het schoolplein van Kindercampus King.

Natuurlijk stond er een tafel vol lekkere hapjes klaar. Wijkcoach Dyane Stam en Maaike van Busken kinder- en opvoedcoach hebben de kookclub begeleid. “De wijk en in het bijzonder de school is dé plek om sociale netwerken te vormen en mensen met elkaar te verbinden. Door dit project ontstaat meteen verbinding tussen de ouders. De moeders zijn enorm gegroeid zo komen ze hun huis uit, oefenen ze samen Nederlands, leerden ze fietsen en doen mee aan activiteiten op school en in de wijk. Inmiddels hebben veel moeders een certificaat gehaald van de hygiënecode cursus HACCP waarmee ze in onder andere de horeca aan de slag kunnen. Sommigen hebben zelfs al een baan gevonden.”

Wethouder onderwijs Frank Berkhout: “Ouderbetrokkenheid is een voorwaarde voor het schoolsucces van kinderen. De gemeente stimuleert daarom dit soort initiatieven waarbij integratie, verbinding en ouderbetrokkenheid samengaan. Deze kleurrijke kookclub op de Kindercampus King is hier een geweldig voorbeeld van. Ik hoop dat de moeders met hun kookboek onder de arm naar andere scholen gaan om hun successen en lessen te delen.” 

Directeur Kindercampus King Francesca Deenik: “De trots in de ogen van de kinderen als hun moeders met een traditioneel gerecht de klas binnen komen. Moeders die vol zelfvertrouwen in de school rondlopen en nu zelf andere ouders aanspreken. Er is zoveel winst behaald met dit project. En dan hebben we het nog niet eens over het heerlijke eten dat de moeders ‘s woensdags uitdelen inde klas en waarmee ze het lerarenteam verwennen. Ze geven kinderen ook kookles en hebben op het eindfeest voor 500 man gekookt. Ik kan niet wachten tot ze weer op school mogen koken, na deze coronatijd.”

Het Sociaal Koken Kookboek is voor 1,50 euro verkrijgbaar op de school, bij Alleman en ook vanaf volgende week bij Venstra te koop.

https://www.amstelveensnieuwsblad.nl/lokaal/onderwijs/363898/kookclub-kindercampus-king-in-amstelveen-maakt-eigen-kookboek

Ontdek meer

Volledig overzicht bekijken?