K-EETi: advieslijn eetstoornissenzorg voor professionals

Delen op Social Media

Leestijd: 2 min.

Kinderen en jongeren met een eetstoornis eerder herkennen, beter begrijpen en beter behandelen is een belangrijk doel binnen de jeugdhulp. Om dit mogelijk te maken is het belangrijk dat professionals toegang hebben tot relevante kennis en expertise. Daarom start landelijke ketenaanpak eetstoornissen K-EET met K-EETi: de collegiale, telefonische advieslijn voor zorg- en jeugdhulpprofessionals.

Bij K-EETi (Ketenaanpak Eetstoornissen Informatie) kun je als zorg- of jeugdhulpprofessional op toegankelijke wijze casuïstiek bespreken met een expert. De experts van K-EETi denken mee en geven praktisch en inhoudelijk advies over de zorg voor kinderen en jongeren met een eetstoornis en hun ouders. Dit helpt zorg- en jeugdhulpprofessionals beslissingen nemen. Een ander doel van K-EETi is vroegtijdige en effectieve behandeling van kinderen en jongeren stimuleren.

Bereikbaar voor alle disciplines

Herken je symptomen van een eetstoornis, maar weet je niet wat de volgende stap is? Wat te doen als een patiënt al is aangemeld voor een behandeling, maar nog op de wachtlijst staat? Hoe handel je bij complexe casuïstiek of co-morbiditeit? Of heb je advies nodig over handvatten die je een gezin kunt geven? Met al deze vragen en meer kunnen zorg- en jeugdhulpprofessionals terecht bij K-EETi. De advieslijn is bereikbaar voor allerlei disciplines binnen de jeugdhulp, in de specialistische ggz of juist de eerstelijnshulpverlening. Denk aan (kinder-, jeugd- of huis)artsen, praktijkondersteuners of diëtisten.

Experts in zorg voor kinderen en jongeren met een eetstoornis

De experts die advies geven bij K-EETi zijn zelf zorgprofessionals en hebben ruime ervaring en expertise in de zorg voor kinderen en jongeren met een eetstoornis. Denk aan kinder- en jeugdpsychiaters, kinderartsen en verpleegkundig specialisten.

Om de werking van de advieslijn te monitoren en evalueren houdt K-EETi gegevens bij over de casus en de adviesvrager. Meer informatie over hoe K-EETi met deze gegevens omgaat staat op de website van K-EET.

K-EETi denkt met je mee

https://www.kenniscentrum-kjp.nl/nieuws/k-eeti-advieslijn-eetstoornissenzorg/

Afbeelding van PublicDomainPictures via Pixabay

Ontdek meer

Volledig overzicht bekijken?