Nieuw voor (jeugd)professionals: compleet overzicht leeraanbod radicalisering en polarisatie

Delen op Social Media

Leestijd: < 1 min.

Het leeraanbod voor (jeugd)professionals op het gebied van de preventie van polarisatie en radicalisering is divers. Workshops, trainingen, e-learning, maar ook consultaties, magazines, intervisie en casusbesprekingen. De nieuwe gids ‘Aanbod van de kennispartners radicalisering (jeugd)professionals’ biedt een overzicht van het totaalaanbod aan leermiddelen.

Hoe maak je actuele, gevoelige kwesties bespreekbaar met jongeren? Hoe ga je om met extreme idealen of complotten? Wat zijn signalen van mogelijke radicalisering? Hoe ga je om met spanningen in de buurt? En wat kan jij doen om de veerkracht van jongeren te vergroten? Het zijn complexe vraagstukken waar je mee te maken kunt krijgen in je werk als (jeugd)professional. En waarbij je waarschijnlijk ondersteuning kunt gebruiken om je competenties op dit gebied verder te ontwikkelen.

Leermiddelen op een rij

In de nieuwe gids staan daarom alle leermiddelen van Platform JEP, Stichting School & Veiligheid (SSV), Landelijk Steunpunt Extremisme, Kennisplatform Integratie & Samenleving (KIS) en Rijksopleidingsinstituut tegengaan Radicalisering (ROR) netjes op een rij. Navigeren door het leeraanbod is eenvoudig, zodat je snel vindt waarnaar je op zoek bent, wat past bij jouw profiel of dat van je organisatie en bij welke aanbieder je het beste terecht kunt. Of je nu een (jeugd)professional bent die zelf aan de slag wil, een docent die advies op maat nodig heeft, of een ketenpartner die interesse heeft in het volgen van een training.

https://www.kis.nl/artikel/nieuw-voor-jeugdprofessionals-compleet-overzicht-leeraanbod-radicalisering-en-polarisatie

Afbeelding van Chuck Underwood via Pixabay

Ontdek meer

Volledig overzicht bekijken?