Ontdek huidkanker met je telefoon

Delen op Social Media

Leestijd: < 1 min.

De zon is heerlijk, maar kan ook gevaarlijk zijn. Het aantal mensen dat huidkanker ontwikkelen stijgt met de dag. In Nederland hadden in 2014 50.000 mensen huidkanker. In 2004 waren dat er 28.000. 10% van huidkanker is de agressieve  melanoom, dat veelal start bij een moedervlek. Huidkanker is goed te behandelen. Maar ook hier geldt: hoe eerder je er bij bent, des te beter.

Wellicht maak je je zorgen om een moedervlek. Die wordt groter, wordt ruwer en begint te jeuken. De normale weg, is direct naar de huisarts. Hoewel deze route nog steeds wenselijk, lanceert SkinVision (www.skinvision.com) nu een app voor je smartphone. Met deze app van Nederlandse bodem, kan je met je smartphone een foto maken van een plekje. De app analyseert en geeft een diagnose. Rood betekent ‘alarm’, oranje betekent ‘goed in de gaten houden’. De uitslag overleg je met je huisarts, waarbij je via de app een foto kan delen.

Sinds een aantal jaren, is SkinVision bezig om hun app te optimaliseren. Het werkt op basis van unieke algoritmes en heeft een CE-Keurmerk. Het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven doet onderzoek met de app. Resultaat tot nu toe is, dat SkinVision niet alleen melanoom ontdekt, maar 80% alle vormen van huidkanker een rode rating geeft. Het ziekenhuis gaat door met het onderzoek tot einde van 2015.

De mobiele applicatie is te downloaden voor iPhone en Android.

Ontdek meer

Volledig overzicht bekijken?