Opbrengst schrapdag: de 6 grootste ergernissen

Delen op Social Media

Leestijd: < 1 min.

Snappen, schrappen en kappen. Onder dat motto schrappen jeugdzorgprofessionals overbodige regels uit de zorg. Wat is de opbrengst van de eerste Landelijke Schrapdag Jeugd op woensdag 12 juni? 

(Ontwerp paarse krokodil: Sarike en Jouw Dokter)

In de samenwerkingsregio’s gingen honderden jeugdzorgprofessionals op 12 juni de strijd aan met overbodige regels en formulieren. Hun ergernissen zijn verzameld en samengevat in zes ‘paarse lijnen’. Herkenbare zaken zoals tijdschrijven en verantwoordingsprocessen van aanbieders. 

Hoe gaat het verder?

Bij de tweede schrapsessie, op woensdag 4 september, pitcht dezelfde groep professionals de knelpunten aan regionale wethouders en werkgevers. De bedoeling is dat bestuurders actie gaan ondernemen om daadwerkelijk de administratieve rompslomp te stoppen. Net als de eerste keer is minister De Jonge aanwezig op een van de locaties. 

Meer tijd voor het kind

Minder regeldruk is een van de actiepunten van KwaliTIJD voor het kind, de actie van werkgevers en werknemers om knelpunten in jeugdzorg aan te pakken. Jeugdzorg Nederland, FNV Zorg & Welzijn en CNV Zorg & Welzijn organiseren de schrapdagen samen met onder meer de gemeenten en het ministerie van VWS. 

De 6 grootste ergernissen

bron:https://www.jeugdzorg-werkt.nl

Ontdek meer

Volledig overzicht bekijken?