Webinar: De waarde van verbinding: sociale netwerken van en voor ouders nader bekeken. Meld je aan!

Delen op Social Media

Leestijd: < 1 min.

Wanneer? 11 maart 2021 – Webinar

Tijd 14:45 – 16:45 uur Ik meld me aan


Het grootbrengen van kinderen is voor veel ouders een verrijkende taak. Tegelijkertijd brengt het ouderschap twijfels, zorgen en druk met zich mee. Daarom kunnen alle ouders wel wat ondersteuning gebruiken. Sinds de invoering van de Jeugdwet in 2015 wordt er veel van de steun uit sociale netwerken verwacht. Is dit terecht? En wat is er nodig voor het verder versterken van deze steun?

Het Nederlands Jeugdinstituut, het Sociaal en Cultureel Planbureau en het lectoraat Jeugd van de Hogeschool Utrecht organiseren een webinar over sociale netwerken bij het opvoeden en ouderschap. En over de waarde hiervan.

Aanleiding

De aanleiding voor dit webinar is de publicatie van het SCP ‘Sociale netwerken van ouders – Steun bij de opvoeding en andere ouderschapstaken’ die op 9 maart wordt gepubliceerd. Het SCP onderzocht de sociale netwerken bij het opvoeden en ouderschap op basis kwantitatieve en kwalitatieve studies.

Programma

Tijdens de webinar is er aandacht voor de uitkomsten van het SCP-onderzoek.

Daarnaast zijn er presentaties van het Nederlands Jeugdinstituut en de Hogeschool Utrecht. Hierbij gaat het respectievelijk over samen opvoeden en de ervaringen van ouders met opvoeden en steun in coronatijd.

De gemeente Geldrop-Mierlo zal kort op dit vraagstuk reflecteren vanuit de praktijkervaring met OuderWijzer en de intentie een gemeente te zijn met aandacht voor ouders.

Naderhand is er ruimte om ideeën en ervaringen met elkaar te delen.

Voor wie?

Voor professionals en beleidsmakers.

https://www.nji.nl/nl/Agenda/De-waarde-van-verbinding-sociale-netwerken-van-en-voor-ouders-nader-bekeken

Afbeelding van Pexels via Pixabay

Ontdek meer

Volledig overzicht bekijken?