Beweging in kwetsbaarheid

Kwetsbaarheid

Delen op Social Media

Leestijd: 3 min.


Van januari tot en met juni 2021 onder de noemer ‘Beweging in kwetsbaarheid’ aandacht aan verschillende thema’s die bijdragen aan een meer inclusieve samenleving met passende zorg en ondersteuning. Dat doen we door middel van een interactieve talkshow, podcasts en publicaties.

6 inclusieve ontmoetingen


In de afgelopen jaren hebben maatschappelijke en sociale problemen in de media, politieke én samenleving urgentie om actie te ondernemen. Denk aan meldingen van verward gedrag, dak- en thuisloosheid en schuldenproblematiek. Met elkaar staan ​​we voor de uitdaging om te bouwen aan een inclusieve samenleving. Daarin hebben mensen met een (psychische) kwetsbaarheid een plek. Zij krijgen passende zorg en ondersteuning als hun deelname aan de samenleving onder druk staat. 

Talkshows Beweging in kwetsbaarheid 


Maandelijks is er een live talkshow waar experts van zich laten horen. Van onderzoekers tot ervaringsdeskundigen, en van beleidsmakers tot zorgprofessionals en naasten. Zij hebben de beweging die nodig is voor een succesvolle inclusie van mensen met een (psychische) kwetsbaarheid in onze samenleving. 
Een beperkt aantal deelnemers mag live aanwezig zijn bij deze shows. Natuurlijk kan iedereen zich ook aanmelden om online deel te nemen. Kijkers thuis kunnen meedoen door vragen aan de sprekers te stellen.  

Doe mee!


Tijdens de talkshow kan ook de kijker thuis vragen stellen aan de gasten. Laat daarnaast op social media weten hoe u over de onderwerpen denkt met de hashtag #BewegingInKwetsbaarheid.

Kennis & Inzicht


Dit weten we
28 januari

NAAR THEMA

Leefwereld centraal


Om hen gaat het
2 maart

NAAR THEMA

Bestaanszekerheid


Dit is de basis
25 maart

NAAR THEMA

Professionals & Onderwijs


Ondersteuning werkveld
22 april

NAAR THEMA

Financiering & Organisatie


Slim organiseren
27 mei

NAAR THEMA

Beweging in kwetsbaarheid


Blik op de toekomst
24 juni

Ga naar THEMA

Deze talkshows zijn een intitiatief van ZonMw , Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG)  en Impuls Werkplaats .
 

NU ACTUEEL: 

Kennis & Inzicht


28 januari 2021

In de afgelopen 10 jaar zijn mensen met een (psychische) kwetsbaarheid meer onder de aandacht gekomen. Ervaringsdeskundigen hebben zich uitgesproken, onder meer vanuit de zogeheten herstelbeweging. Maar ook hebben maatschappelijke en sociale problemen in media, politiek én samenleving urgentie om actie te ondernemen. Denk aan meldingen van verward gedrag, dak- en thuisloosheid en schuldenproblematiek. En aan geluiden dat mensen zich niet gehoord voelen. Dit thema focust op wat we de afgelopen jaren hebben geleerd, waar we nu staan ​​en hoe we nu verder moeten.

ZIE THEMA

Praktische tips

Gebruik Google Chrome
Het platform werkt het beste via de browser Google Chrome. Check van tevoren van je meest actuele versie van de browser op je pc of laptop en update deze indien nodig. Bij sommige organisaties kan dit alleen via de systeembeheerder. Je vindt de geïnstalleerde versie van Chrome door in de browser rechts boven in beeld te klikken op het menu met icoon de 3 stippen. Klik in het menu op Help> Over Google Chrome. Hier wordt de versie weergegeven. Op dit moment is de meest actuele versie: 87. 

Om van tevoren te controleren of alles naar behoren werkt, vragen we je bijgaande link https://samba.live/systemcheck te gebruiken om je instellingen te controleren. Als er een foutmelding wordt weergegeven, dan vragen we je een screenshot te maken en deze te mailen naar vngconnectcongressen@vng.nl .

Gebruik je pc van laptop voor livestreams
De uitzendingen kan je alleen kijken op je pc van laptop en niet via een telefoon of tablet. Bij gebruik je een vaste internetverbinding. Let op: maak je voor je werk gebruik van een digitale kantooromgeving zoals Citrix? Bekijk het evenement dan niet vanuit deze digitale kantooromgeving, maar gebruik de internetbrowser van je eigen pc of laptop. 

https://beweginginkwetsbaarheid.nl/#/

Ontdek meer

Boekentip

Deep Democracy

Leestijd: 2 min. Herken je dat? Dat mensen ‘ja’ zeggen en ‘nee’ doen? Dat een democratisch genomen besluit door bijna de helft van

Lees verder »

Volledig overzicht bekijken?