Balanceren tussen spanning en ontspanning

Delen op Social Media

Leestijd: 2 min.

Wat worden we soms geleefd! Een drukke baan, een gezin én huishouden, sporten, leuk doen met vrienden, familie bezoeken en noem maar op… we proppen onze week vaak vol. En tuurlijk mag je een tijdje knallen. Zo lang er maar een balans is! Je kunt niet eindeloos in een piek leven. Dat trekt je lichaam en geest niet. Niet voor niets rollen veel mensen zo een burn out in.

“Ja maar, wie gaat het dan doen?” We praten onszelf aan dat er geen keuze is. Maar dat is een mindfuck. Die heb je altijd! De keuze om goed voor jezelf te zorgen. Ook in tijden van drukte, waarin vrienden, familie, collega’s, bewoners van alles van je nodig hebben. Je kunt anderen pas echt goed helpen als jij in balans bent en je goed voelt.

We geven je graag een aantal tips om te ontstressen.
– Doe ademhalingsoefeningen. Adem rustig en diep in, hou even vast en adem langzaam uit. Doe dat een paar keer en je gaat het verschil merken.
– Lach! Als sociale professional heb je regelmatig maken met complexe problematiek. Daarom is het belangrijk dat je daar ‘even’ uit stapt. Zoek een collega op en deel wat leuks. Samen lachen zorgt voor positiviteit, het ontspant de spieren en verlaagt je stress.
– Bouw ‘prikkelvrije’ momenten in je dag. Geen telefoon, geen social media, geen mails. Even helemaal niets. Een moment helemaal voor jou. Dagdromen mag! Door aan iets leuks te denken, voel je je automatisch beter.
– Neem altijd pauze! Niet snel even een broodje achter de computer of in de auto tussen afspraken in, maar met aandacht eten. Ga samen met een collega wandelen tijdens de lunch of lekker alleen als je even je hoofd wilt leegmaken. Schijnt de zon? Slurp dan die vitamine D op voor extra energie!

Wat doe jij om te ontstressen?

Joyce Dantuma mei’22

Ontdek meer

Volledig overzicht bekijken?