Bekijk de OZJ ZOOMerschool: Toekomstgericht Werken

Delen op Social Media

Wat hebben jongeren, die opgroeien in een kwetsbare positie, nodig in de overgang naar volwassenheid? En wat vraagt toekomstgericht werken van professionals in houding, denken en handelen om dit te kunnen bieden? Hierover is de afgelopen jaren veel kennis opgebouwd vanuit wat jongeren zelf belangrijk vinden, maar ook vanuit onderzoek en praktijk.

In dit webinar van Brechje Kuijpers (Levvel/OZJ), Maurits Boote (EXpEx), Sjors Kieft (Levvel) en Lonneke op der Heijde (Levvel) aandacht voor dit belangrijke onderwerp. Hun visie op toekomstgericht werken is dat we jongeren pas loslaten, wanneer zij een stabiele basis hebben op de 5 gebieden die zij belangrijk vinden voor een zelfstandig leven (de Big5). We sluiten hierbij aan bij hun ontwikkeling, logica en leefwereld. We werken vanuit hun plan, met doorlopende ondersteuning naar volwassenheid en integrale versterking op de Big5.

De vraag is: is dat een (vak)manschap apart? Vanuit verschillende perspectieven en vormen nemen de presentatoren jullie mee in de beantwoording van die vraag. Klik hier om naar de opname van het webinar te gaan. 

Ontdek meer

Volledige overzicht bekijken?

Klik op de onderstaande knop

Scroll naar boven