Betere besluiten in het sociaal werk. Versterking van besluitvorming met behulp van modellen

Delen op Social Media

Leestijd: < 1 min.

Goede professionele besluitvorming is van wezenlijk belang voor de kwaliteit van dienstverlening en ondersteuning aan inwoners. Deze handreiking geeft inzicht in de kenmerken van verschillende modellen van besluitvorming, en helpt sociaal professionals deze te gebruiken om in het dagelijks werk besluitvorming te versterken.

Stilstaan bij besluitvorming helpt professionals om afgewogen besluiten te nemen en om hun professioneel kapitaal te versterken; het vermogen van een individu of groep professional(s) om voor een samenleving belangrijke doelen te realiseren. Daarnaast draagt het reflecteren op besluitvorming bij aan transparant werken en het kunnen verantwoorden van je werk; het helpt onder woorden te brengen waarom je doet wat je doet.

Lees ook het artikel ‘Versterk je besluitvorming met behulp van modellen’.

Doe mee met een leerexperiment met besluitvormingsmodellen!

Wil jij je besluitvorming versterken, en denk je dat een model of instrument je daarbij kan helpen? Dan is dit leerexperiment interessant voor jou! Leer hoe je besluitvormingsmodellen kunt gebruiken in je werk. Wanneer zijn deze helpend? In welke omstandigheden geeft een model je houvast en wanneer beperkt een model juist je professionele ruimte? En hoe versterkt het je besluitvorming? In dit leer- en onderzoekstraject van vijf bijeenkomsten gaan we hiermee aan de slag. Samen met andere deelnemers en Movisie-experts experimenteer je met verschillende besluitvormingsmodellen. Zo leren we van elkaar en versterk je je eigen besluitvorming. Lees meer en meld je aan.Auteur Verweij, S., Ketel, J., Van Rest, E., Van Pelt, M.Jaar 2021Uitgever(s) MovisieType Handreiking Pagina’s 52 Publicatie Handreiking 1 februari 2021

Download de volledige publicatie

Betere-besluiten-in-het-sociaal-werk_1.pdf 1.34 MB

https://www.movisie.nl/publicatie/betere-besluiten-sociaal-werk

Afbeelding van StockSnap via Pixabay

Ontdek meer

Volledig overzicht bekijken?