De IJsberg

iceberg-2608102_1280

Het actief opzoeken van de huishoudens met problematische schulden en deze te ondersteunen met de bijkomende problemen van een langdurige schuldsituatie.

Project IJsberg is er voor huishoudens met problematisch schulden, die voor een groot deel niet bekend zijn bij de hulpverlening. Het gaat hierbij om 5.000 huishoudens van de gemeente Midden-Groningen die zeker 25 miljoen euro aan schulden hebben. Zij leven in een langdurige schuldsituatie wat allemaal bijkomende problemen met zich meebrengt zoals stress, gezondheidsproblematiek, werkloosheid en eenzaamheid.

Mensen met schulden actief opzoeken
Het doel van dit project is om deze groep mensen actief op te zoeken en te ondersteunen. Want juist door de stress, schaamte en schaarste zoeken deze mensen zelf geen hulp. Ongeveer 2.500 inwoners van de gemeente hebben een minimale achterstand van zes maanden bij de zorgverzekeraar. In de schulden top 3 staan zorgkosten op nummer een, daarom is het redelijk om aan te nemen dat er naast een schuld bij de zorgverzekeraar meer schulden zijn. Gemeente Midden-Groningen wil deze mensen ondersteunen om uit de geldzorgen te komen.

Meer hierover willen weten dat kan via onderstaande link.

https://www.nationaalprogrammagroningen.nl/projecten/de-ijsberg/

Afbeelding van Clara TCHOUBE via Pixabay

Share on linkedin
LinkedIn
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

artikelen SDO
Summer Koster

Participatie van jongeren bij beleid

Kinderrechtenorganisaties deden recent weer opnieuw de oproep aan gemeenteraden om jongeren te betrekken bij de ontwikkeling van beleid. Dit signaal is de afgelopen jaren vaker

Read More »