Psychiatrische expertise: problematiek gezin sneller herkend

bmx-4500982_1280

Jeugdbescherming Regio Amsterdam begeleidt gezinnen die kwetsbaar zijn in het veilig opvoeden van hun kinderen. Het helpt kinderen op te groeien tot gezonde en evenwichtige volwassenen die volwaardig meedoen in de maatschappij. Sinds 2016 worden gezinsmanagers ondersteund door een sociaal psychiatrisch verpleegkundige vanuit de GGD en Arkin. Deze specialist kan, als daar aanleiding toe is, er snel voor zorgen dat ouders de juiste ondersteuning of geestelijke gezondheidszorg ontvangen. Door het toevoegen van psychiatrische expertise wordt problematiek eerder herkend. Zo kunnen gezinsmanagers zich richten op de blijvende veiligheid in het gezin.

In dit filmpje vertellen sociaal psychiatrisch verpleegkundige Paul en gezinsmanager Sharona hoe dat in de praktijk werkt. Projectleider Pieter Bijkerk laat zien wat de aanleiding en noodzaak is voor de samenwerking met de volwassen GGZ.

https://jijvoordejeugd.nl/inspiratie/toevoegen-psychiatrische-expertise-problematiek-in-gezin-sneller-herkend/

Afbeelding van Martina Janochová via Pixabay

Share on linkedin
LinkedIn
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

artikelen SDO
Summer Koster

Participatie van jongeren bij beleid

Kinderrechtenorganisaties deden recent weer opnieuw de oproep aan gemeenteraden om jongeren te betrekken bij de ontwikkeling van beleid. Dit signaal is de afgelopen jaren vaker

Read More »