Groeien of stilstaan? Het is aan jou. – Podcast growth & fixed mindset

Podcast

“Als je nieuwsgierig bent, blijf je leren”

Zo start de podcast van Summer over de growth & fixed mindset. Sta je open voor ontwikkeling, reflectie, feedback? Of neig je naar negatieve gedachten als je voor een uitdaging staat? “Ik kan het niet, dit is te moeilijk voor mij, het gaat me niet lukken”. Als je focust op wat je niet kunt of niet wilt, belemmer je jouw groei. Dat is wat een fixed (gesloten) mindset doet.

De kunst is om negatieve gedachten om te zetten in de positieve gedachten en doelen. Wat wil ik wel? En hoe ziet het eruit als ik dat bereikt heb? Wat wil ik leren van anderen? Hoe kijk ik naar mezelf? Kan ik tegen kritiek? Als je ervoor open staat om met deze vragen aan de slag te gaan, dan heb je een growth (groei) mindset. Dé formule om te leren.

Hoe doe je dat als zorgprofessional in je werk en in je team? Hoe zijn daar de doelen geformuleerd? Om hier bewust naar te kijken en waar nodig een positieve draai aan te geven, heb je meer kans op succes. Eigenlijk gaat het erom of je je kwetsbaar durft op te stellen en fouten mag maken. De weg naar persoonlijke ontwikkeling heeft altijd hobbels en dat maakt de reis juist zo mooi.

Denk maar aan Pippi Langkous en haar beroemde uitspraak: “Ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan.”

Wil je meer positieve tips? Summer vertelt er nog veel meer in deze podcast.

Share on linkedin
LinkedIn
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

artikelen SDO
Summer Koster

Participatie van jongeren bij beleid

Kinderrechtenorganisaties deden recent weer opnieuw de oproep aan gemeenteraden om jongeren te betrekken bij de ontwikkeling van beleid. Dit signaal is de afgelopen jaren vaker

Read More »