Digitaal magazine ‘Samen bouwen aan betere jeugdhulp’ gelanceerd

coffee-3200073_1280

ZonMw lanceerde recentelijk het digitale magazine ‘Samen bouwen aan betere jeugdhulp’. In dit magazine vind je een schat aan kennis uit de ruim 50 projecten van de academische werkplaatsen transformatie jeugd. Ook partners van C4Youth vertellen over hun ervaringen: Menno Reijneveld (UMCG) en Anita Schnieders (gemeente Groningen), beiden betrokken vanaf de start, blikken terug op 10 jaar C4Youth. Eddy de Tiège (vml. projectleider) vertelt over zijn ervaringen met het monitoren van de transformatie en Susan Ketner (Hanzehogeschool) over ontwikkeling en groei van het Leernetwerk Veilig Opgroeien VONK.

In de academische werkplaatsen zetten professionals uit de praktijk, beleid, onderzoek en opleidingen en ouders en jongeren zetten zich in voor een doel: betere jeugdhulp. De werkplaatsen ontwikkelden verschillende concrete producten en methodieken voor de praktijk. Ook werd er veel ervaring opgedaan met een gelijkwaardige samenwerking tussen verschillende stakeholders. De opgedane kennis en inzichten en de ontwikkelde producten en methodieken zijn nu gebundeld in dit digitale magazine. Ben je benieuwd wat de werkplaatsen hebben opgeleverd of hoe je als jeugdprofessional of beleidsmaker bij een gemeente deze kennis kunt inzetten? Lees dan hier het magazine.

https://c4youth.nl/resultaten/digitaal-magazine-samen-bouwen-aan-betere-jeugdhulp-gelanceerd/

Afbeelding van Jess Bailey via Pixabay

LinkedIn
Facebook
Twitter

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

artikelen SDO
Summer Koster

Participatie van jongeren bij beleid

Kinderrechtenorganisaties deden recent weer opnieuw de oproep aan gemeenteraden om jongeren te betrekken bij de ontwikkeling van beleid. Dit signaal is de afgelopen jaren vaker

Read More »