Moeders van Hoogeveen

image001
Actieprogramma: Kansrijke start – mooie voorbeelden uit Gemeente Hoogeveen
Eind april mochten Mandy en Summer het project Moeders van Hoogeveen interviewen voor een podcast. Samen met Nadine Zwiep en Bianca Snijders gingen zij in gesprek over het actieprogramma en de vertaling van Gemeente Hoogeveen.
Wat is het actieprogramma “Moeders van Hoogeveen?”Gemeente Hoogeveen heeft n.a.v. het actieprogramma Kansrijke start, het programma “Moeders van Hoogeveen” ontwikkeld. Moeders van Hoogeveen is een laagdrempelig initiatief om er zorg voor te dragen dat alle jonge of aanstaande ouders met zorgvragen of stress hulp en ondersteuning kunnen ontvangen van het programma. Bij het programma zijn professional Nadine, werkbegeleider Bianca en 11 actieve sociale studenten betrokken. De studenten kunnen laagdrempelig meerdere malen per week “doen wat nodig is” om de stressreductie voor het jonge of aanstaande gezin te reduceren. Door het combineren van studenten wordt onderzoek, innovatie en praktijkervaring echt geïntegreerd. Meer weten? Binnenkort delen wij een artikel over deze innovatie en voor nu luister vooral de podcast die hieronder besproken wordt. 
Share on linkedin
LinkedIn
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

JEUGD
Mandy Peper

Jeugdzorg werkt!

In ‘Jeugdzorg werkt!’ zetten werkgevers en werknemers zich in voor een aantrekkelijke sector en een gezonde arbeidsmarkt voor professionals in de Jeugdzorg. Wat heb jij nodig om

Read More »
JEUGD
Shaaneequa Peper

Hoe groot is jouw veerkracht?

Werken in jeugdzorg levert veel op, maar vraagt ook veel van jou als professional. Hoe blijf je in balans ondanks een volle caseload, regeldruk en onzekerheid?

Read More »