Gemeentelijke armoederegelingen voor kinderen: te onbekend en te ingewikkeld!

children-1149671_1280

De gemeentelijke kinderombudsman onderzocht de gemeentelijke regelingen voor kinderen in armoede. De belangrijkste conclusies: de regelingen zijn te onbekend en te ingewikkeld. En de regelingen sluiten maar deels aan bij de behoeften van kinderen. Om zo veel mogelijk kinderen bereiken, is het nodig dat ouders en kinderen centraal staan. Dat is nu niet zo, concludeert de kinderombudsman.

Dit staat in het rapport Wie, wat, waar? Onder de loep: gemeentelijke regelingen voor kinderen in armoede’ dat de gemeentelijke kinderombudsman op 14 januari 2021 uitbracht. De gemeentelijke kinderombudsman sprak met kinderen jongeren over deze regelingen. Hun goede ideeën zijn in het rapport te lezen.

Wil de gemeente meer kinderen bereiken, dan is het nodig dat ze met ouders en kinderen in gesprek gaat. Dat gebeurt nog veel te weinig. “Dat armoede een moeilijk onderwerp is, is geen goede reden om niet het gesprek aan te gaan”, aldus de gemeentelijke kinderombudsman.

Het rapport
Het persbericht
Een samenvatting van het onderzoek

kinderombudsmanrotterdam.nl/gemeentelijke-armoederegelingen-voor-kinderen-te-onbekend-en-te-ingewikkeld/

Afbeelding van Annie Spratt via Pixabay

Share on linkedin
LinkedIn
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

artikelen SDO
Summer Koster

Participatie van jongeren bij beleid

Kinderrechtenorganisaties deden recent weer opnieuw de oproep aan gemeenteraden om jongeren te betrekken bij de ontwikkeling van beleid. Dit signaal is de afgelopen jaren vaker

Read More »