De HollandRijnlandMethode: Tool voor samenwerking tussen onderwijs en jeugdhulp

Delen op Social Media

Leestijd: < 1 min.

Holland Rijnland ontwikkelde in drie jaar tijd een systematische aanpak (dHRM) om uitdagingen om te buigen naar mogelijkheden om jeugdhulp en onderwijs goed op elkaar af te stemmen.

Onderwijs- en jeugdhulpprofessionals hebben niet altijd de opdracht of wettelijke ruimte om samen te werken aan één kind met één plan, maar ze voelen wel de urgentie om samen nieuwe typen aanbod te ontwikkelen. Daarnaast ontbreekt het de schoolbestuurders en gemeentebestuurders aan kennis van elkaars opdracht.

Op alle niveaus moet samengewerkt worden aan dezelfde doelstelling. Om hierbij te helpen, ontwikkelde inspiratieregio Holland Rijnland de HollandRijnlandMethode (dHRM).

Bekijk de video met uitleg over dHRM:

https://www.youtube.com/embed/3YbEGnHPpjg?wmode=opaque

De methode bevat een stappenplan met bijbehorende handvatten, factsheets en kaders zodat beleidsmedewerkers en andere professionals kunnen werken aan oplossingen voor jeugdigen die goed onderbouwd en duurzaam zijn zodat jeugdigen die nu geen onderwijs volgen wel tot leren komen en (op termijn) weer kunnen toegroeien en deelnemen aan onderwijs.

Holland Rijnland vormt een van de inspiratieregio’s van de aanpak Met Andere Ogen.

07 april 2021

https://voordejeugd.nl/nieuws/de-hollandrijnlandmethode-tool-voor-samenwerking-tussen-onderwijs-en-jeugdhulp/

Afbeelding van A. Debus via Pixabay

Ontdek meer

Volledig overzicht bekijken?