De privacy app

privacy_app_1

Voor jeugdhulp en jeugdbescherming. De app is geschikt voor ouders, professionals en jongeren. Heb jij de app al? https://www.jeugdconnect.nl/privacy/

Het initiatief voor deze app is genomen door de manifestpartners ‘In goed vertrouwen’. Dit is een coalitie van ruim 20 branche- en beroepsorganisaties in de jeugdhulp en jeugdbescherming, waaronder VNG, Jeugdzorg Nederland, het NIP, GGZ Nederland, Sociaal Werk Nederland, de VOBC en VGN.

In deze app staat algemene informatie over privacy in de jeugdhulp en jeugdbescherming. De bedoeling van de app is om jongeren en hulpverleners te ondersteunen bij vragen die zij hebben over privacy. Maar: elke situatie is anders. Daarom beantwoordt de app niet elke vraag die je hebt. Daarnaast: hulp verlenen en bepalen welke informatie nodig is, blijft maatwerk. Soms vraagt de situatie om het maken van andere afwegingen dan in de app worden genoemd. Jongeren en hulpverleners blijven zelf verantwoordelijk voor de beslissingen die ze nemen.

Deze app is volop in ontwikkeling. Daarom staat op een aantal pagina’s een feedbackmogelijkheid. Wij zijn benieuwd naar je reactie!

Goed om te weten: deze app registreert geen persoonlijke gegevens en gebruikt geen cookies.

LinkedIn
Facebook
Twitter

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

artikelen SDO
Summer Koster

Participatie van jongeren bij beleid

Kinderrechtenorganisaties deden recent weer opnieuw de oproep aan gemeenteraden om jongeren te betrekken bij de ontwikkeling van beleid. Dit signaal is de afgelopen jaren vaker

Read More »