Happy Hall – Garage 2020

Delen op Social Media

Leestijd: 3 min.

CORONA TOOLKIT

Corona raakt ons allemaal. Dat geldt in het bijzonder voor kwetsbare gezinnen. Het raakt hen in hun essentie: gezin zijn. Dit komt bovenop alle moeilijkheden die daar al bij hoorden. Garage2020 is aan de slag gegaan om niet overmorgen, maar vandaag gezinnen en hulpverleners te ondersteunen. Zo hebben we een videobeldienst opgezet waarmee je intuïtief en privacyvriendelijk kunt videobellen en ontwierpen we een spel om te verbinden en verveling tegen te gaan. Om nog beter aan te sluiten bij de actuele vraagstukken, hebben we een vragenlijst uitgezet om te achterhalen waar jongeren en gezinnen nu tegenaan lopen. Dit benutten we voor volgende oplossingen. Deze en andere tools zijn te vinden op deze ‘Corona Toolkit’-pagina.


Onderzoek

RESULTATEN VAN HET ONDERZOEK NAAR JEUGDHULP & CORONA

In ons onderzoek onder ruim 260 ouders, jongeren, professionals, bestuurders en beleidsmakers zien we naast zorgen, ook signalen van veerkracht. De zorgwekkende punten betreffen vooral de zorgcontinuïteit en zicht op veiligheid. De hoopvolle signalen gaan over gezinnen die onverwachts meer veerkracht tonen, minder hulp nodig hebben, de wegen die professionals vinden voor maatwerk en het gebruik van digitale oplossingen. 

Nu de maatregelen zijn versoepeld, ontvangen we ook signalen dat er sprake is van een terugkeer naar het ‘oude normaal’ in plaats van naar het ‘nieuwe normaal’. Leren van de afgelopen tijd is nodig, omdat een tweede golf van het virus niet is uit te sluiten. Als we niet in staat zijn om de onverwachte innovatie en transformatie ten aanzien van digitalisering en saamhorigheid in de maatschappij te verzilveren, is de kans groot dat er op termijn een toename is van de kansenongelijkheid. Dat moeten we gezamenlijk zien te voorkomen. 

Daarom organiseren Garage2020, NJi en PGGM&CO een ontwerpsessie voor professionals, beleidsmakers en bestuurders. Onze centrale vraag is: hoe houden we de positieve impact vast en wat hebben jeugdhulpprofessionals daar voor nodig? Inschrijven kan hier.volledige rapportone pager

.

Beeldbellen

VEILIG BEELDBELLEN MET ‘ZIE JE WEL’

Beeldbellen in deze tijd is onmisbaar om contact te houden met collega’s en cliënten. Hiervoor zijn veel tools beschikbaar, maar niet iedere dienst is even veilig of privacyvriendelijk. Om hierbij te helpen bieden we ‘ZieJeWel’ aan, een eenvoudig te gebruiken, veilige en privacyvriendelijke dienst om te videobellen.

Voor al je vragen en feedback op de pilot kun je contact opnemen met ziejewel@garage2020.nl

.

.meer infonaar ‘ZieJeWel’

.

Soemva

SOEMVA ‘DOE-HET-ZELF’-PAKKET

Soemva bestaat uit 3 kleine spelletjes, die ouder en kind samen kunnen spelen. We ontwikkelden Soemva eerder samen met Reframing Studio. Tijdens het spelen oefenen kinderen met hun sociale ontwikkeling. Perfect voor tijdens de Corona-quarantaine! Daarom hebben we een speciaal Soemva ‘doe-het-zelf’-pakket ontwikkeld. Zodat je het spel thuis kan printen en spelen. Heb je geen printer? Laat dan je contactgegevens achter om het spel per post te ontvangen.

.

.download Soemvaik heb geen printer

.

Happy Hall

HAPPY HALL – DO IT TOGETHER

Samen met social design studio Echter Ontwerp en Muzus maakte we eerder al het spel ‘Happy Hall’, een handige tool om op een leuke manier stil te staan bij je eigen emoties en die van de andere gezinsleden. Juist nu kan het spel helpen om elkaar beter te begrijpen, daarom is er nu een ‘Do It Together’-versie gemaakt die voor iedereen gratis toegankelijk is. Je kunt het downloaden en zelf uitprinten. Heb je geen printer? Laat dan je contact-gegevens achter om het spel per post te ontvangen.download Happy Hallik heb geen printer

Ontdek meer

De KansenMakers
Jeugd

De KansenMakers

Leestijd: < 1 min. Het is van belang voor jongeren zelf en voor de maatschappij als geheel dat zij een passende stage- en werkplek

Lees verder »

Volledig overzicht bekijken?