Het bevuilde nest

Het bevuilde nest

Delen op Social Media

Leestijd: < 1 min.

In ‘Het bevuilde nest’ belicht José Al de specifieke sfeer van het opgroeiende kind in een gezin waarin beide ouders onveilig zijn voor het kind. Met als gevolg een gedesorganiseerde binding door vroegkinderlijk en transgenerationeel trauma. Binnen haar werk in de psychotraumahulpverlening is er een onderbelichte groep slachtoffers naar voren gekomen die zij in dit boek centraal stelt. Het zijn mensen met vaak onzichtbare breuken die ze vanaf hun vroege kindertijd met zich meedragen, omdat ze geen veiligheid ervaren hebben binnen het eigen gezin.

Of je nu slachtoffer bent (geweest), persoonlijk of beroepsmatig betrokken of gewoon geïnteresseerd, dit boek zal niemand onberoerd laten. Het personage Astrid deelt aangrijpend eerlijk haar herinneringen, ervaringen en strijd. De toelichting, theoretische onderbouwing en onderzoeksresultaten – onder 500 zorgprofessionals en onder 200 van haar cliënten – schetsen daarnaast onverbloemd een haarscherp beeld van de wereld van slachtoffers èn daders en de levenslange gevolgen van een onveilige binding door alle vormen en kleuren van kindermisbruik. Of dit nu passieve of actieve vormen van misbruik , verwaarlozing en huiselijk geweld zijn. In het boek is ook haar dichtbundel opgenomen, als eerbetoon aan alle mensen die hun hart en ziel geopend hebben om met José de traumatherapie aan te gaan en deel te nemen aan het onderzoek.

Maar wellicht belangrijker nog, reikt José met dit boek de hand naar slachtoffers om, als Astrid, de moed te vinden om te kiezen voor leven in plaats van overleven. Ze maakt haar lezers opmerkzaam op de signalen van misbruik, door de kenmerken van de subtiele en stille alarmen helder te markeren en duiden. Zodat slachtoffers tijdig gehoord, gezien en erkend worden.

Moge dit boek inzichten geven, hoop bieden en levens veranderen.

Je kunt het boek bestellen via: http://www.dewegnaarbinnen.nl/voorwie_werkvormen.html

Ontdek meer

Volledig overzicht bekijken?