In Zwolle faciliteert THINK op school lessen over mentale gezondheid

Delen op Social Media

Leestijd: < 1 min.

THINK op School is een programma dat Gemeente Zwolle ondersteunt om op een aantal Zwolse scholen lessen te laten verzorgen over mentaal welbevinden (in de breedste zin van het woord).

In de mentorklassen in de eerste leerjaren, krijgen de mentoren ondersteuning van professionele THINK-trainers. Ouders, de school en de leerlingen kunnen thema’s aangeven die zij willen behandelen. Zo ontstaat er een lesprogramma op maat toegesneden op de dingen die op dat moment spelen.

De lessen zijn bedoeld om bij te dragen aan de mentale gezondheid van kinderen en jongeren, een prioritair thema in de Landelijke Nota en door Zwolle ook nadrukkelijk ingezet als preventiemiddel in kader van jeugdhulp.

De gemeente Zwolle heeft THINK op school zes jaar op zes Zwolse VO-scholen gefinancierd. Met ingang van komend schooljaar worden de lessen voor het VO in co-creatie gefinancierd. Voor het MBO-scholen in Zwolle geldt dat zij het helemaal zelf financieren.

Met oog op de corona-crisis heeft de gemeente alle Zwolse VO-scholen twee THINK-lessen aangeboden, specifiek gericht op de afgelopen periode.

Bekijk het THINK lesaanbod voor VO en MBO

Lesaanbod 2020-2021 VO

Lesaanbod 2020-2021 MBO

https://www.voordejeugd.nl/nieuws/zwolle-faciliteert-think-op-school-lessen-over-mentale-gezondheid/

Ontdek meer

Volledig overzicht bekijken?