Inspiratie en Innovatie: Garage2020 heeft een Tool ontwikkelt voor jongeren die 18 worden” Ben jij een baas?”

Schermafbeelding 2020-05-28 om 21.10.49

Deze website is een mooie interactieve tool voor jongerenwerkers, maar ook voor docenten, ouders en jongere zelf om gezamenlijk te kijken: wat veranderd voor een jongere die 18 wordt. Werk jij met kwetsbare jongeren? Neem dan deze website, ontwikkeld door garage2020 eens met de jongere door. Op interactieve manier en met checklist wordt het snel inzichtelijk wat een jongere moet kunnen en regelen voor het bereiken van 18e levensjaar.

Hey, jij daar!

Als je 18 wordt, verandert er van alles. Je mag stemmen, alleen in een auto rijden (met je rijbewijs!) en je hebt recht op allerlei toeslagen! Leuk, maar ook best ingewikkeld.

Veel jongeren komen voordat ze 19 zijn hierdoor soms in de problemen en maken schulden. Zonde! Zorg daarom dat jij goed voorbereid bent op wat er komen gaat. Wij helpen je daar graag bij.

Vul de checklist stap-voor-stap in en kijk goed naar wat er nog mist en wat je al geregeld hebt.  Voordat je het weet ben jij een Baas!

https://benjijeenbaas.nl

LinkedIn
Facebook
Twitter

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

artikelen SDO
Summer Koster

Participatie van jongeren bij beleid

Kinderrechtenorganisaties deden recent weer opnieuw de oproep aan gemeenteraden om jongeren te betrekken bij de ontwikkeling van beleid. Dit signaal is de afgelopen jaren vaker

Read More »