Inspiratie: systemisch leiderschap en transformatie

Delen op Social Media

Leestijd: 2 min.

Maaike Huisman, specialist rondom leiderschap en systemische organisatiebegeleider, neemt ons in een dialoog mee naar de mogelijkheden rondom systemisch leiderschap. Juist in deze onzekere tijden met veel verandering. Wil je meer weten of systemisch leiderschap of in dialoog over de mogelijkheden die er zijn? Geef je dan op voor dit evenement.

Veranderen gaat over het doorbreken van patronen die groei en ontwikkeling in de weg staan. Ze veroorzaken problemen, die als ze groot genoeg worden, het systeem noodzaken tot het vinden van nieuwe wegen. Zo werkt het ook met de Corona crisis, die doorbreekt ook patronen, vanuit een groter universeel systeem. Dat heeft invloed op iedereen. Alles hangt met elkaar samen. Zo is het. 

Systemisch veranderen begint dan ook met de werkelijkheid nemen zoals die is, met alles er op en eraan. Het gaat over waarnemen met je hele wezen, lijf, intuïtie en geest: ‘wat wil dit geheel mij zeggen?’ In deze online inspiratiesessie ontdek je hoe je systemisch kunt kijken naar verandering door het venster van de vier systemische principes rondom plek, ordening, balans en bestemming. We gaan met elkaar in gesprek over hoe deze principes van invloed zijn op patronen en gedragingen bij jezelf en in het sociaal domein, en wat dit vraagt van leiderschap. De sessie is interactief, met oefeningen in subgroepjes, en hier en daar wat theorie. De essentie gaat over zijn met wat er is, in het hier-en-nu, zonder oordeel. Daar begint transformatie.

Wil je deelnemen? Stuur dan een mailtje naar: info@sociaaldomeinonline.nl

Ontdek meer

Volledig overzicht bekijken?