Interview Fardau – Kenonz

Delen op Social Media

Leestijd: 2 min.

“Ik ben van mening dat je kansen die langskomen moet pakken”, aldus Fardau, consulent Sociaal Domein Kenonz.

Daar sta je dan, net afgestudeerd, je diploma op zak en klaar om vol enthousiasme de arbeidsmarkt op te gaan. Maar hoe kom je er als starter tussen? Dat is waar veel young professionals tegenaan lopen. Ook Fardau heeft dit vorige zomer ervaren. Inmiddels is ze vanwege haar eigen inzet en met hulp van Kenonz, alweer met haar tweede opdracht bezig als consulent sociaal domein.

KEN Fardau
Fardau is een slimme en gemotiveerde dame met een passie voor koken en motorrijden, en sinds 1 november 2019 in dienst bij Kenonz. Fardau heeft in 2019 haar studie Social Work afgerond. Maatschappelijke betrokkenheid en het zorgen voor anderen heeft Fardau niet van een vreemde. Vroeger werkte haar moeder als opbouwmedewerker in de wijk waardoor zij al een kijkje heeft gekregen in het werkveld. Toch was Fardau nog zoekende naar welke functie bij haar zou passen.
Na een periode van sollicitatiebrieven schrijven en gesprekken voeren, werd Fardau getipt door een voormalig collega contact op te nemen met Kenonz. “Zij heeft mij in contact gebracht met Kenonz en gaf aan dat zij de persoonlijke benadering als erg prettig heeft ervaren.” Snel volgde er een gesprek wat voor haar veel duidelijkheid creëerde. Door de ambities van Fardau te koppelen aan de kansen via Kenonz, kon ze al snel aan de slag bij haar eerste opdrachtgever als WMO-consulent.

Een eerste job…
Al snel werd het Fardau duidelijk waarom het werken als WMO-consulent zo leuk is. “De afwisseling tussen de kantooruren en de huisbezoeken maken mijn baan divers. De keukentafelgesprekken en het te woord staan van hulpbehoevende geven mij energie en laten mij creatief over oplossingen nadenken, dit spreekt mij enorm aan.”

Na een mooie start op de arbeidsmarkt ondervond ook Fardau de gevolgen van corona op werkgebied. Waar de vraag naar WMO-consulenten daalde, nam de vraag naar Tozo-consulenten juist toe. Deze consulenten worden ingezet ter uitvoer van de Tozo regeling, een nieuwe tijdelijke overbruggingsregeling om zelfstandig ondernemers tijdens de coronatijd te ondersteunen. En daar zag Fardau een mogelijkheid. “Door mij te verdiepen in de Tozo-regeling vergrootte ik mijn
inzetbaarheid waardoor Kenonz een nieuw werkplek voor mij kon regelen. Ik ben van mening dat je kansen die langskomen moet pakken, zo kwam ik ook bij mijn huidige opdrachtgever terecht en werk ik met veel plezier mee aan het verwerken van alle Tozo aanvragen.”

“Door mij te verdiepen in de Tozo-regeling vergrootte ik mijn inzetbaarheid”

Samenwerking
Fardau is een schoolvoorbeeld van de manier waarop Kenonz en gedetacheerde medewerkers met elkaar de samenwerking opzoeken. Fardau met haar inzet en ambities en Kenonz met kennis van de arbeidsmarkt, haar netwerk en adviserende rol. “Een mooie win-win situatie”, aldus Fardau. Voorlopig zit Fardau goed maar hoe haar verdere loopbaan eruit komt te zien weet ze nog niet precies. “Later zou ik nog wel graag willen werken in een wijkteam, maar voor nu pak ik de kansen
die mij worden aangeboden om ervaring op te doen.”


Geplaatst op: 07-07-2020

kenonz.nl/ken-fardau/

Ontdek meer

Volledig overzicht bekijken?