Nieuw boek brengt het sociaal domein helder in kaart

journey-1130732_1280

Ruim twee miljoen mensen in Nederland krijgen ondersteuning uit het sociaal domein, bijvoorbeeld om zelfstandig thuis te wonen, hulp bij opvoeden of een bijstandsuitkering. Welke wetten regelen deze hulp en wie betaalt wat? De antwoorden en nog veel meer lees je in Zó werkt het sociaal domein, waar Movisie aan meewerkte.

Welke route doorlopen mensen naar ondersteuning en zorg uit het sociaal domein? Welke taken voeren (sociale) wijkteams uit? Hoeveel mensen krijgen ondersteuning bij werk uit de Participatiewet? En hoeveel geld geven gemeenten uit aan het sociaal domein? Zó werkt het sociaal domein geeft antwoord op al deze vragen (en nog veel meer), uitgelegd met 39 visualisaties en heldere teksten.

Samenwerking

De uitgave is het nieuwste boek van Platform Zó werkt de zorg, en is gemaakt met steun van tien partijen. Behalve Movisie zijn dat: VNG, G40, LCGW, ministeries BZK, SZW en VWS, SCP, Sociaal Werk Nederland en UWV.

Presentatie

Op dinsdag 14 september, van 15.30 – 16.30 uur is de officiële boekpresentatie (online) van Zó werkt het sociaal domein. Aanmelden kan via de website van De Argumentenfrabriek. De publicatie is binnenkort verkrijgbaar in webshops en in de boekhandel. Het boek kost €25,00. Het e-book (geschikt voor laptops en tablet) kost €12,50 en komt beschikbaar via www.managementboek.nl.

https://www.movisie.nl/artikel/nieuw-boek-brengt-sociaal-domein-helder-kaart

Afbeelding van Dariusz Sankowski via Pixabay

Share on linkedin
LinkedIn
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

artikelen SDO
Summer Koster

Participatie van jongeren bij beleid

Kinderrechtenorganisaties deden recent weer opnieuw de oproep aan gemeenteraden om jongeren te betrekken bij de ontwikkeling van beleid. Dit signaal is de afgelopen jaren vaker

Read More »